Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 травня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/05/14/v-oleksandrii-vodii-mopeda-travmuvav-nepovnolitnju-ta-vtik-z-mistsja-dtp.htm
новини, 14 травня 2014

В Олександрії водій мопеда травмував неповнолітню та втік з місця ДТП

На жаль, дорожньо-транспортні події стали невід’ємною частиною нашого бурхливого життя. Практично щодня на Кіровоградщині реєструються зіткнення автомобілів і наїзди на пішоходів, повідомляє СПР УДАІ в Кіровоградській області. 

Деякі водії, щойно скоївши дорожньо-транспортну пригоду, намагаються сховатися, порушуючи при цьому свої обов’язки, передбачені в статті 16 Закону України «Про дорожній рух», а також пунктах Правил дорожнього руху України і, найголовніше, зовсім втрачають совість, залишаючи потерпілого в біді, не надаючи першої медичної допомоги, яка у багатьох випадках могла б врятувати життя людині. В основному це відбувається через страх перед покаранням за скоєне. При цьому водій не усвідомлює, що своїми діями він обтяжує свою і без того нелегку провину.

Дорожньо-транспортна пригода, з місця якої водій втік, сталася вчора в Олександрії. Близько 14:30 по проспекту Леніна невідомий водій, керуючи мопедом, здійснив наїзд на 14-річного пішохода, яка рухалася по пішохідному переходу. 

У результаті аварії дівчинку з рваною раною ноги доставлено до Олександрійської міської лікарні №1. 

Особу водія встановили в той же день. Ним виявився 17-річний олександрієць, який керував мопедом Viper Sport, без номерного знаку.

За залишення місця ДТП у відповідності зі статтею 1224 КУпАП передбачається накладення штрафу від п’ятнадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб, а ось за ненадання допомоги людині, що перебуває в небезпечному для життя стані, статтею 136 Кримінального кодексу Україні передбачено відповідальність від накладення штрафу до позбавлення волі.

Державтоінспекція вкотре нагадує водіям всіх транспортних засобів бути більш уважними за кермом, рухатися з безпечною швидкістю та суворо дотримуватися Правил дорожнього руху.

2069Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: