Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/04/01/komandir-vch-a-0680-materialne-zabezpechennja-zalishae-bazhati-kraschogo-ale-ne-vse-tak-pogano.htm
новини, 1 квітня 2014

Командир ВЧ А-0680: Матеріальне забезпечення залишає бажати кращого, але не все так погано

Минулого тижня, після поширення у пресі інформації про жахливі побутові умови в Кіровоградській військовій частині А-0680 (призовники нібито сплять на голих панцирних ліжках і на підлозі), у ВЧ побувала кандидат на посаду заступника голови ОДА з соціально-гуманітарної сфери Віта Атаманчук. 

Як пояснила Першій електронній В. Атаманчук, метою такого рейду було перевірити умови проживання кіровоградських військовослужбовців.

За словами Віти Атаманчук, проблеми в українській армії існують вже давно і пояснюється це тим, що впродовж 22 років ЗСУ отримували від держави мінімальне фінансування. «Але не все так погано, як розповідають, – запевняє вона. – Військова частина – це не санаторій. Тут солдати мають тренуватися, а не відпочивати. Є у них і ліжка, і матраци (не готельні, звісно), і постільна білизна. Є також спеціальні мати і спальні мішки, які використовуються під час перебування в польових умовах. В Європі й Америці, наприклад, солдати вже давно не сплять на ліжках, а саме на таких складних матах. В Україні є дві спецчастини (одна з них в Кіровограді), які переймають таку ж практику».

Командир частини полковник Віталій Пікулін підтвердив, що матеріальне забезпечення ВЧ, як і всієї української армії, залишає бажати кращого, але не все так погано. Проблема з ліжками, за його словами, виникла через невелику площу приміщення – немає можливості поставити необхідну кількість ліжкомісць.

«Сьогодні наше завдання, щоб військові набула бойової спроможності, а не спали!» — наголосив полковник. – Проблема не в ліжках, а в тому, що немає в чому воювати!»

Дійсно, сучасне бойове і професійне спорядження військовослужбовців виготовляється переважно за кордоном і коштує сотні, а то й тисячі доларів, яких в української армії немає.


1883Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: