Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2014/03/28/pobitii-golovnii-likar-z-uljanovki-ocholiv-pravii-sektor-.htm
новини, 28 березня 2014

Побитий головний лікар з Ульяновки очолив «Правий сектор»?

Головний лікар Ульяновської центральної районної лікарні Олександр Ткаленко, який тиждень тому став жертвою представників Народної ради, що вдерлися до його кабінету вибивати заяву на звільнення, кажуть, очолив районну організацію «Правий сектор», пише "Кіровоградська правда".

Цю інформацію «КП» дізналася з власних джерел. Наші журналісти навіть намагалися з’ясувати у самого Ткаленка, чи це правда, однак останній відмовився коментувати. Сказав лише, що йому заборонили говорити на цю тему. На запитання – хто міг таке вчинити – відмовчався. Проте дані підтвердила інша людина – «УДАРівець» Олег Солончук. Він заявив, що побиття Олександра Ткаленка викликане саме причетністю до «Правого сектору».

– Так, він очолює правий сектор. Він разом зі ще одним чоловіком поширили листівки, що набирають в організацію людей. Але це не є підставою, щоб із ним так поводилися, адже для цього існують правоохоронні органи, – сказав Солончук.

«УДАРівець» також повідомив, що серед нападників його однопартійців не було. Так він спростував слова Олександра Ткаленка, який заявив, що серед чоловіків, котрі вибивали у нього заяву, були представники партії Кличка.

– Те, що там нікого з «УДАРу» не було – це сто відсотків. Там підприємці-середняки, вони ніякого відношення до Майдану не мають. Вони лише прикриваються Майданом і хочуть захопити владу. Намагаються увірвати сонечка і засвітитися..., – зазначив він, пояснивши, що із усіх, хто був того дня у кабінеті головного лікаря, лише Ільченко мав партійний квиток «УДАРівця».

– Але Ільченко виключений із партії мною особисто, коли я ще керував 101-им виборчим округом на парламентських виборах. Коли я виявив розкрадання партійних коштів, він був звільнений. Після того було подання на виключення його з лав «УДАРу». Він уже в усіх партіях побував, де можливо. Ільченко ще тоді виступав радикально, – запевнив Солончук.

Тим часом керівник рівненського осередку «Правого сектору» Ярослав Гранітний в ефірі телеканалу 112 заявив, що праворадикали по всій країні будуть озброюватися.

– Мені телефонують люди з усієї України, навіть ті, що були пасивні. Вони об'єднуються, організовуються в загони, самі знаходять обмундирування, будуть озброюватися, брати легальну зброю і захищати себе, свої сім'ї, міста, – зазначив він.

За два дні до заяви Гранітного у Рівному смертельно поранили лідера «Правого сектору» по західному регіону Сашка Білого (Олександра Музичка). У МВС запевняють, що проводили операцію із затримання і знешкодження членів організованого злочинного угруповання. В організації ж кажуть, що то була зачистка з боку правоохоронних органів і її замовником був міністр МВС Арсен Аваков. Саме тому попередили останнього, що будуть мститися за смерть свого колеги.

Сам Аваков виклик «Правого сектора» прийняв і заявив, що зайняв жорстку позицію щодо бандитських формувань.

Крім того, перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов застеріг членів «Правого сектору», що час на добровільну здачу зброї минув, тому всі збройні формування вважатимуться незаконними, а правоохоронці діятимуть відповідно до законодавства.

2194Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: