Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 грудня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/12/05/v-oblasti-rozpochalas-blagodiina-aktsija-razom-zaradi-dobra-.htm
новини, 5 грудня 2013

В області розпочалась благодійна акція "Разом – заради добра"

Сьогодні голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко провів пресову зустріч із медійниками області, що ознаменувало офіційний старт благодійної акції "Разом – заради добра". Акція "Разом – заради добра" покликана зібрати кошти для створення гемодіалізної зали в обласній лікарні. Орієнтовна вартість проекту – 500 тис. гривень. В області близько 150 тяжко хворих на ниркову недостатність, які потребують діалізного супроводу (за даними реєстру).

На жаль, нині таку, доволі затратну поцедуру, можуть отримувати лише 77 жителів області. Аби забезпечити можливість усім, хто потребує діалізної допомоги, необхідно не лише кошти (до 20 млн. грн. на рік), а й відповідні умови. Варто зазначити, що зараз гемодіалізні ліжка знаходяться у палатах відділення інтенсивної терапії обласної лікарні, що значно ускладнює роботу медичного персоналу, а також впливає на якість процедури для самих хворих.

Тобто у обласній лікарні наразі відсутня можливість у повному, регламентному, обсязі отримувати хворим на ниркову недостатність таку процедуру, тому створення окремої діалізної зали стане першим кроком, що значно покращить умови як для хворих, так і для медперсоналу.

Ідея проведення такої акції належить головному лікарю обласної лікарні, депутату міської ради Ларисі Андреєвій. Починання головного лікаря підтримала облдержадміністрація та обласна організація Партії регіонів. Генеральним інформаційним партнером виступила обласна держтелерадіокомпанія, рекламним партнером РА "Антураж А", серед партнерів – Кіровоградська філія АКБ "Приватбанк", волонтерську хвилю забезпечать молоді активісти під егідою ГО "Інформаційно-ресурсний центр". Довідкові комунікації – "Гаряча лінія" голови облдержадміністрації 0800500238.

   
Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко всіляко схвалює і підтримує, розпочату в області благодійну акцію "Разом – заради добра", про що він заявив сьогодні під час пресової зустрічі із кіровоградськими журналістами.


- Це дуже хороша ідея провести подібну акцію, і я, і Сергій Миколайович Ларін її підтримали. Сподіваюся, що і громадськість, і усі небайдужі також приєднаються і ми зберемо необхідну суму коштів для облаштування діалізної зали, - зазначив Андрій Ніколаєнко. - Так, для цього потрібні великі гроші, але життя людей у будь-якому випадку – цінніше!


Як зауважив Андрій Ніколаєнко, Кіровоградська область – єдиний регіон в державі, де з обласного бюджету фінансується повне утримання перинатального центру, що також працює на базі обласної лікарні. А тому, для голови ОДА збільшення об’ємів фінансування роботи гемодіалізного центру – це також амбітна мета, про що він і сказав спілкуючись із журналістами.

Наразі, аби забезпечити усіх, хто потребує гемодіалізу в області необхідо 16-18 мільйонів гривень на рік (нині виділяється майже 7 млн. грн.). Зрозуміло, що це непосильна сума для обласного бюджету. Хоча в бюджеті наступного року уже передбачено збільшення фінансування на гемодіаліз, і як запевняє голова ОДА, ця частина видатків зростатиме і надалі. Адже сумнівів стосовно складності цієї хвороби і стосовно потреби у допомозі її лікування не виникає ні в кого, це стосується і обласної влади.
Андрій Ніколаєнко зауважив, що медична галузь за останні роки отримала серйозні бюджетні вливання. Що стосується гемодіалізу, там у минулому році за спонсорські кошти було замінено систему водоочистки – ситуація, порівняно із 2010 роком покращилася, але цього всерівно недостатньо. Як доказ, Андрій Ніколаєнко згадав свій нещодавній прийом громадян і звернення жінки із нирковою недостатністю, щоб вирішити її проблему необхідно вишуковувати можливість роботи ІІІ зміни у гемодіалізному центрі – відповідне доручення начальник профільного управління охорони здоров'я уже отримав. Але однієї із умов якісного виконання цього завдання також є створення гемодіалізної зали. І це черговий позитивний доказ, що доводить користь розпочатої акції!


3312Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: