Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 квітня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/04/27/scho-vrazilo-ministra-prompolitiki-u-kirovogradi-.htm
новини, 27 квітня 2013

Що вразило міністра промполітики у Кіровограді?

Розвиток українського машинобудування, в тому числі – сільськогосподарського, є одним з основних пріоритетів роботи Міністерства промислової політики. Про це його керівник, міністр промислової політики України Михайло Короленко, заявив під час робочої наради з питань розвитку машинобудування, що відбувся в четвер, 25 квітня, в Кіровограді на базі заводу «Червона зірка», пише «весь Кіровоград».

У заході взяли участь голова Федерації роботодавців України Дпмітрій Фірташ, голова Кіровоградської обласної адміністрації Андрій Ніколаєнко, голова ради асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш» Павло Штутман, міський голова Кіровограда Олександр Саінсус, керівники найбільших вітчизняних підприємств галузі, серед яких, окрім «Червоної зірки» - Харківський тракторний і Херсонський машинобудівний заводи, група «Гідросила», «БілоцерківМАЗ», «Уманьфермаш», «Галещина, машзавод», «Брацлав» та інші.

За словами міністра, основним завданням подібних зустрічей є формування нормативної бази, необхідної для нормального розвитку пріоритетних галузей промисловості держави, одним з яких сьогодні є сільгоспмашинобудування.

«У нас є великий рамковий закон для сільгоспмашинобудування, і нам його треба з вами наповнити. Ми приїхали, щоб почути вас, донести до Кабміну і втілити ваші ідеї в документи, потрібні для успішного розвитку машинобудування », - підкреслив Короленка, звертаючись до машинобудівників.

У рамках заходу він ознайомився з виробництвом на заводі «Червона зірка», і відзначив його високий рівень його організації та задіяних технологій.

«Я знав, що «Червона зірка» – гідне підприємство, але був приємно вражений тим, що побачив», - зокрема, зазначив міністр.

У ході обговорення представниками підприємств було окреслено широке коло конкретних питань, підходи до вирішення яких сьогодні потребують доопрацювання на державному рівні. У першу чергу, мова йшла про необхідність зміни митного тарифу, зборів на ввезення виробничого обладнання та комплектуючих, які не виробляються в Україні, а також вдосконалення лізингових механізмів.

3113Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: