Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/02/27/des-pam-jatniki-leninu-znosjat-a-v-adzhamtsi-kolektsionujut.htm
новини, 27 лютого 2013

Десь пам'ятники Леніну зносять, а в Аджамці - колекціонують

Останнім часом Україною ходять або чутки про те, що пам'ятники Леніну деінде хочуть позносити, або й справжні новини про рішення позбавитися від  пам'ятників Леніну. Так тиждень тому у соціальній мережі "ВКонтакте" була створена група "За демонтаж пам'ятника Леніну в Олександрії", в яку відразу вступило з сотню чоловік.

Паралельно Сумська міськрада на своїй сесії більшістю голосів підтримала пропозицію мера Сум про знесення двох пам'ятників Леніну, які залишилися в місті. Один пам'ятник Леніну буде замінений пам'ятником відомому сумському промисловцеві, а інший - переплавлений в пам'ятник засновнику Сум Герасиму Кондратьєву, на честь якого має бути перейменована й тамтешня вулиця Кірова. Нагадаємо, що раніше група активістів ВО «Свобода» на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком знесла пам'ятник Леніну на центральній площі міста Охтирка тієї ж Сумської області.

Натомість поблизу Кіровограда - у селі Аджамка, - живе справжній колекціонер бюстів, монументів та навіть пам'ятників Іллічу. Ви можете бачити на фото, що кілька з них встановлені на подвір'ї у родини. Можливо, це хобі, можливо, громадянська позиція, але факт залишається фактом - колись у майбутньому ці монументи можуть стати неабиякою цінністю для істориків та любителів старовини.

4461Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: