Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського
Дата: 1 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/04/01/anons-zahodiv-biblioteki-im-chizhevskogo-4-10-kvitnja-.htm
афіша, 1 квітня 2016

Анонс заходів бібліотеки ім. Чижевського (4 - 10 квітня)

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського


Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує на різноманітні заходи.


4 квітня у відділі рідкісних і цінних видань Кіровоградської обласної універсальної  бібліотеки ім. Д.Чижевського розпочинає роботу виставка рідкісних і цінних видань «Світ дитячої книги».  Як відомо,  2 квітня відзначається  Міжнародний день дитячої книги з нагоди дня народження всесвітньо відомого датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена. На виставці представлені рідкісні видання. Серед них - факсимільне відтворення «Букваря» Каріона Істоміна. В експозиції виставки - також книги відомих видавців ХІХ – початку ХХ ст. А.Ф.Деврієна, М.О.Вольф, А.С.Суворіна та ін. з багатьма ілюстраціями відомих художників. Виставка працює протягом місяця. Запрошуємо до перегляду!


4 квітня о 16.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття виставки абстрактного живопису художника-аматора Олега Рудого «Кольори сучасності». Це нове ім’я в мистецькій спільноті. В основі його живопису   - абстрактні структури та мотиви, виразність яких підкреслюють яскраві, живі кольори. Художник-аматор з Малої Виски презентує свою творчість як джерело нового, емоційно насиченого простору саме завдяки інтенсивності кольору.


6 квітня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться презентація  унікального  експонату – скульптурного бюсту видатного письменника Миколи Васильовича Гоголя. Захід присвячено 207-річчю від дня народження М. Гоголя. На  зустрічі буде представлено журналістську розвідку Володимира Поліщука, залюблений у творчість  письменника  краєзнавець Федір Шепель  розповість про Гоголя в читацькому просторі  сучасної України. Про історію пам’ятників письменника  на Україні поінформує завідуюча відділом мистецтв Світлана Ушакова. Для повноти сприйняття Гоголя відомий кіровоградський актор та читець  Юрій Жеребцов прочитає уривок з поеми «Мертві душі».

           

9 квітня об 11.00  у відділі мистецтв відбудеться відкриття творчої виставки  майстра клаптикового шиття (печворка) Людмили Кривенко «Подих весни». Це оригінальна виставка, на якій майстриня представить роботи, що виконані  у техніках  печворк, арт-квілт, клаптикове шиття. І звичайно ж - традиційна лялька-мотанка.


Запрошуємо жителів міста здійснити віртуальну мандрівку «Фортеця св.Єлисавети - унікальна фортифікаційна пам’ятка XVІІІ ст.», а також екскурсію по виставці творчих робіт митців, що працюють у відділі. Таку екскурсію можна замовити особисто у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевського або за телефоном 22-58-90.  


Шановні користувачі поважного віку! Бібліотечний регіональний тренінговий центр - запрошує усіх бажаючих на тренінги комп’ютерної грамотності та пошуку в Інтернет. Навчання проходить безкоштовно за бібліотечними комп’ютерами. Але є обмеження в кількості учасників. Тож поспішіть зареєструватися на квітневе навчання комп’ютерній грамотності за телефоном 22-58-90 або особисто в Інтернет-центрі ОУНБ ім.Д.І.Чижевського. Набір обмежений. 


ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ


Деталі в розділі “Що нового”.


Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24. 


3107Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: