Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського
Дата: 29 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/02/29/anons-zahodiv-oblasnoi-biblioteki-im-d-chizhevskogo-29-ljutogo-6-bereznja-.htm
афіша, 29 лютого 2016

Анонс заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського (29 лютого – 6 березня)

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського



1 березня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів до 145-річчя відомої української письменниці Лесі Українки відбудеться літературно-театральний  захід "Я в серці маю те, що не вмирає". Програму підготували освітяни й студенти Кіровоградського будівельного коледжу.  Молодь читатиме ліричні шедеври поетеси, пролунає її улюблена музика, розкриються високі й трагічні сторінки її біографії, будуть представлені театралізовані сценки з драматургійного спадку Лесі Українки. Сподіваємось, що відвертість душі геніальної поетеси, щирість її обдарування, передана юними виконавцями, зачарує гостей та учасників цього заходу.


2 березня  о 13.30 у відділі рідкісних і цінних видань відбудеться презентація  виставки рідкісних і цінних документів «Єлисаветградки», організованої спільно з Державним архівом  Кіровоградської області. На виставці представлені матеріали, що ілюструють сторінки життя відомих і маловідомих жінок нашого краю, а також  фотографії  єлисаветградок  із колекції  Юрія Тютюшкіна. 


Цікавими  архівними  документами  є Атестат про закінчення  Одеського інституту  шляхетних панянок 1886 р.  Наталії   Парізо де ла Валетт, дружини Н. О. Дмитрієва, колезького радника, мирового судді та єлисаветградського землевласника; прошеніє вдови Т. Царенкової  про звільнення з міщан м. Єлисаветграда  для прийняття монашества та інші. Різні інтереси, різні сфери життя, які проявляють жінку-особистість, є наскрізною темою виставки.  Запрошуємо до перегляду виставки.


2 березня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття щорічної, традиційної, різноманітної і, як завжди, захоплюючої виставки творів і молодих, талановитих і успішних студентів, а також  досвідчених викладачів художньо-графічного відділення мистецького факультету КДПУ ім. В.Винниченка «Вчитель. Школа. Мистецтво». Представлена експозиція демонструє вільний вибір авторів щодо жанру, теми, техніки виконання. У цьому вернісажі є і спільне, що єднає всіх його учасників, – це та сама школа, що вже склалася в педагогічному університеті. Тут можна побачити основні пріоритети освітньої програми кафедри: особлива увага приділяється вивченню основ академічного малюнка, живопису і композиції, знайомству з різними техніками мистецтва, вивченню традиційного українського народно-ужиткового мистецтва. При цьому кожен учасник виставки має свій унікальний почерк, свою манеру і власні вподобання. В єднанні вчителів та їх учнів, руйнуванні творчих кордонів - особлива цінність виставки. Адже в  кожного з учасників є спільна мета, є спільне завдання – дарувати творчість співкраянам, навчати – навчаючись, поширюючи свої творіння та примножуючи їх у своїх учнях. Запрошуємо на відкриття;


3 березня о 17.00, у Всесвітній День миру для письменника, відділ обслуговування користувачів запрошує всіх бажаючих на зустріч із молодими кіровоградськими літераторами “Знаки доби і грані таланту”. До нас завітають поети і прозаїки — Надія Гармазій, Оксана Буянова, Василь Левицький, Інна Колесник, Ольга Мігель, Василь Штанденко. Майже всі ці імена любителі читання уже зустрічали на сторінках збірників поезій, антологій, на шпальтах періодичних і електронних видань. Поціновувачі літератури мають змогу в цей день поспілкуватися із молодими письменниками й поетами, відкрити для себе їх неповторний та яскравий світ. Літераторів і гостей зустрічі привітає творча група юних музикантів "Coffee Unlimited". Тож щиро запрошуємо відсвяткувати цей чудовий день у бібліотеці — Храмі, де живуть творіння світового письменства.


Також  розпочнуть роботу і наступні книжкові виставки:


- з 1 березня до 155-річчя від дня смерті Т.Г. Шевченка «Знать, од Бога і голос той, і ті слова» (відділ читальних залів);


- з 2 березня до Міжнародного дня жінок  - «Жінки в історії та політиці» (відділ читальних залів); «Жінка. Мати. Берегиня» (відділ абонемента).

    

Бажаєте навчитися вільно спілкуватися англійською – приходьте до бібліотеки, у відділ документів іноземними мовами. Запрошуємо усіх кіровоградців щодня, крім вихідних,                    о 17.00 відвідати безкоштовний клуб розмовної англійської мови.


ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ


Деталі в розділі “Що нового”.


3292Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: