Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва
Дата: 15 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2016/02/15/afisha-biblioteki-dlja-junatstva-15-22-ljutogo-.htm
афіша, 15 лютого 2016

Афіша бібліотеки для юнацтва (15-22 лютого)

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва


Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на різноманітні заходи.


15 лютого до Міжнародного дня рідної мови у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка «Українська мова у вимірах сьогодення». В Україні це свято відзначають з 2002 року, його метою є сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов різних країн. Заходи, що проходять цими днями по країні, показали, що це служить зміцненню солідарності і терпимості, розширенню взаєморозуміння і діалогу, що є особливо цінним і важливим на сьогодні у питанні існування української державності і культури.


15 лютого о 13.00 у відділі мистецтв відбудеться вечір-вшанування «Творець архітектури Єлисаветграда - Яків Паученко». Яків Васильович – видатний архітектор, іконописець, автор проектів  значного числа будівель у місті. Проекти розробляв такі, що допомогли б Єлисаветграду позбавитися від провінційності та привнести у нього дух культури і мистецтва. Більше 10 будівель на сьогодні є пам’ятками архітектури. 


15 лютого о 13.00 та 14.00 відділ абонементу запрошує на літературний круїз «Країна леді та джентльменів (традиції, культура, література Великої Британії)». Оскільки 2016 рік в Україні оголошено роком англійської мови, цей захід покликаний познайомити кіровоградців із політичним устроєм, мовою, літературою, освітніми закладами Британії, якими вона славна на весь світ, а також із їх цікавими та незвичайними традиціями- сирними гонками, голубими качками тощо. Здавалося б, нічого нового. Але родзинкою стануть цікаві, не сухі факти та веселі історії із життя Туманного Альбіону. Також цей захід проводитиметься 19 лютого о 14.10.


З 16 лютого у відділі популяризації книги буде представлена авторська робота Тараса Березовського «Анексія. Острів Крим. Хроніка «гібридної війни». У виданні аналізуються механізми та технології т.зв «гібридної» війни на території АР Крим. Окремо досліджуються розвідувальна та інформаційно-пропагандистська операція російських спецслужб, що починаючи з 1991 року дозволили підготувати операцію по анексії української території. У книзі представлено багато фото та документів, що підтверджують злочинний характер окупації півострова.


17 лютого відділ абонементу запрошує на книжкову виставку «Крим – це Україна». Для того, щоб пам’ятати події, що змусили здивуватися та жахнутися весь цивілізований світ, а також підтримати тих небайдужих та сміливих, хто навіть в окупації має сміливість заявити про свою «українськість», пропонуємо відвідати бібліотеку.


17 лютого о 14.30 у читальному залі відбудеться захід «Афганістан: не згасне свіча болю» у формі історичного альманаху.   Поділяючи біль з тими, хто втратив у чужих війнах своїх чоловіків і дітей, віддаючи шану всім учасникам подібних подій, 15 лютого в Україні на законодавчому рівні – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Одним із таких прикладів є війна в Афганістані. Участь у ній коштувала нам більше 14 тисяч життів та десятків тисяч скалічених та поранених. 


17 лютого о 16.00 у відділі абонементу відбудеться засідання клубу «Ліра» на тему «Зимовий мотив. Ольга Полєвіна». На вечорі поезії поціновувачі творчості познайомляться з членом Національної Спілки письменників України та Кіровоградського літературного об’єднання «Степ» Ольгою Полєвіною, яка працює у наступних жанрах: поезія, проза, переклад, літературна критика, публіцистика. 


19 лютого о 13.45 відділ мистецтв запрошує на відеомандрівку «Мова жестів різних народів». Чи знали ви, що, наприклад, у Тибеті зустрічний може показати вам язика? Це означатиме, що ви можете бути спокійні, адже ця людина нічого проти вас не замишляє. А піднятий догори великий палець, що у нас є способом виразити схвалення, у мусульманських країнах є непристойним. Тож поповнити скарбничку знань з культури спілкування різних країн світу, а також просто корисно та цікаво провести час можна буде на нашому заході.


22 лютого у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка «Бездомність. Шляхи вирішення проблеми». У сучасній Україні немає статистичних даних щодо кількості безхатченків, але лише у Києві їх щонайменше 12 тисяч.  Типовими проблемами таких людей є необхідність у санітарно-гігієнічних послугах, лікуванні, одязі, пошуках роботи та житла. Завдяки тривалій роботі у цьому напрямку, залученню кваліфікованих працівників, задіяних у системі соціального захисту, та волонтерів, зібрано солідний банк даних про послуги державних та недержавних організацій, що діють в Україні. Це дозволяє ефективно використовувати ресурси, збирати інформацію про бездомних та їхні потреби без залучення значних коштів.  

     

Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійності та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.


Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва: тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності; тел. 066 9 475 475 Зайцева Наталя – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності. 

Адреса: вул. Декабристів 6\15. 


3227Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: