Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор: 0522.ua
Дата: 24 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2014/11/24/u-kirovogradi-vidbudetsja-prezentatsija-fotovistavki-vidomogo-krivorizkogo-fotohudozhnika-sergija-knisha.htm
афіша, 24 листопада 2014

У Кіровограді відбудеться презентація фотовиставки відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша

0522.ua

28 листопада о 15:00 в холі ІІІ поверху обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського відбудеться презентація фотовиставки  відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”. Захід відбудеться в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».

Ось як автор презентує власну фотоекспозицію «Полуденна спека; гарячий вітер, що приносить запах моря; безкраї, випалені рівнини й отари овець, яких пасуть самотні пастухи - таким запам'ятався мені світ степового Криму. Світ, в якому, волею долі, мені пощастило зустріти прекрасних людей - великий народ, що населяє цей благодатний край - кримських татар. Розповісти про все, що сталося протягом 10 років, після першої зустрічі і до сьогодні, коротко - неможливо. Для цього знадобилося б написати книгу. Але є й інший варіант. Зі мною завжди і скрізь подорожував мій нерозлучний супутник - фотоапарат. І я із захопленням фіксував сцени іншої, нової для мене, реальності.

І ось тепер я покажу Вам - у фотографіях – життя знайомої мені татарської сім'ї та їх найближчого оточення. Всю велич і простоту людей, що населяють віддалену сільську місцевість - в їх нерозривному зв'язку зі споконвічною природою степового Криму».

Шановні кіровоградці та гості міста! Запрошуємо на презентацію фотовиставки у бібліотеці за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.

 Вхід - вільний.

Довідка.

Автор: Книш Сергій Володимирович

Народився і живе в місті Кривий Ріг. За фахом - хімік-біолог. Працював науковим співробітником в Криворізькому Ботанічному саду Національної Академії Наук України. Більше 10 років був приватним підприємцем. На даний момент - є співробітником Криворізького Міського Управління ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Фотографією займається понад 20 років. Учасник численних міських та іногородніх (Київ, Рівне, Івано-Франківськ, Севастополь, Кіровоград) фотовиставок. Фіналіст всеукраїнського фото-конкурсу «Природа». Учасник фото-пленеру - експедиції по Чорногірському гірському масиву (Карпати). Призер Криворізького туристичного конкурсу в 3-х номінаціях. Учасник Арабсько-Австрійського міжнародного фотоконкурсу «AL-THANI», а також Німецького міжнародного конкурсу «Leica Oskar Barnack Award».

Практикує зйомку як на цифрову, так і на плівкову техніку.

Специфіка - фото-проекти. На даний момент створені фото-проекти: «ЛОМО-2011»; «Гуцулiя»; «RED CITY - Кривий Ріг»; «Кримські Татари».

Сергій Книш - давній друг обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського. У 2011 році у бібліотеці відбулася презентація фотовиставки «Гуцулія», наступного року як один з авторів презентував фотопроект «Дніпропетровщина». Його творчий доробок викликає захоплення, дивує і залучає у світ душі, у світ його чуттєвого серця.

Запрошуємо на фотовиставку насолодитися творчою манерою митця.


0522.ua

3779Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: