Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор:
Дата: 13 вересня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2013/09/13/oblasna-universalna-naukova-biblioteka-im-d-chizhevskogo-zaproshue-.htm
афіша, 13 вересня 2013

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує:

У вівторок, 17 вересня об 11.00 у відділі мистецтв відбудеться майстер-клас Людмили Кривенко з виготовлення «Бабки-Йожки» у техніці «Лялька-мотанка». «Бабка-Йожка» – це лялька-оберіг, яка очищає та захищає будинок від зла. Для бажаючих приєднатися до майстер-класу просимо з собою мати:

- ситцеву білу тканину (15х15);

- дві ситцеві смужки одного кольору (2х15);

- тканину для спідниці, такого ж кольору як дві смужки (9х16);

- квадрат тканини для платка (11х11);

- фартух (3х6);

- шматок яскравої тасьми (під платок);

- синтепон або вату для голови;

- вузеньку паличку для мітли (30 см.);

- шматок трав’яної щітки (для мітли);

- щільні нитки для обмотки.

18 вересня у відділі обслуговування користувачів до дня партизанської слави розпочинає роботу книжкова виставка «Тільки пам'ять не сивіє». А 22 вересня у відділі абонементу - виставка «Їхня слава невмируща».

19 вересня о 15.00 у відділі краєзнавства до Дня міста Володимир Крутоус представить свій проект «Єлисаветградські військові прапори». Автор виконав реконструкцію прапорів і паралельно фігурки солдат.

Військово-історичної мініатюрою Володимир Крутоус займається більше 20 років. За цей час майстер створив понад 400 робіт, значна частина яких знаходиться в приватних колекціях Данії, Канади, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, США. Мініатюри Володимира Крутоуса зберігаються також у фондах Кіровоградського обласного краєзнавчого музею. Сьогодні колекція військово-історичної мініатюри складає більше 150 робіт і має два напрямки: український військовий мундир (від давніх слов'ян до воїнів Української народної Республіки) і уніформи Росії, Польщі, Туреччини, Франції. Також Володимир Крутоус створює мініатюри релігійної тематики.

21 вересняо 14.00 у відділі мистецтв відбудеться відкриття виставки «Абстрактна країна» Павла Пузиря.

Абстрактне мистецтво довгий час називали «живописом без живопису». Але зараз, більше ніж через сто років художники-відчайдухи стверджують життєвість мистецьких абстракцій, де форма «говорить» сама за себе. Безпредметне мистецтво знову і знову заповнює стіни сучасних музеїв, знову знаходить свого глядача.

В суботу, 21 вересня, з 11.00 до 16.00. у парку відпочинку «Ковалівський» традиційно працюватиме літній читальний зал «Бібліотека під зеленими вітрилами». Малечі пропонуємо різноманітні розваги, майстер-класи, розмальовки, розвиваючі ігри. Перетворіть свій відпочинок на незабутню зустріч, дізнайтеся щось нове, подаруйте собі маленьке свято під відкритим небом! Послуги надаються безкоштовно.

4352Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: