Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор:
Дата: 9 вересня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2013/09/09/ukrainske-opovidannja-v-konteksti-svitovoi-novelistiki.htm
афіша, 9 вересня 2013

Українське оповідання в контексті світової новелістики

11 вересня об 11.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І.Чижевського в рамках  Всеукраїнського фестивалю української новели  відбудеться Круглий стіл “Українське оповідання в контексті світової новелістики” за участю гостей Фестивалю, літературознавців та науковців педуніверситету.

Фестиваль української новели покликаний привернути увагу прозаїків, літературознавців і насамперед читачів до рівня, історичних здобутків, нинішнього розвитку і перспектив цього наймобільнішого літературного прозового жанру в українській літературі та місця української новели в загальносвітовому літературному процесі.

Фестиваль проводять раз на два роки на початку осені почергово в місцях народження найвідоміших українських новелістів. Розпочнеться Фестиваль української новели з с. Компаніївка кіровоградської області, яка дала українській літературі блискучого новеліста, автора “Подвійного кола” Юрія Яновського, що його ім`ям було названо престижну в минулому сторіччі літературну премію за новелістичні твори і якому в нинішньому році минає 111 років від дня народження.

Тривалість фестивальних заходів — два календарні дні. Перший: урочисте відкриття заходу на батьківщині митця, зустрічі письменників зі старшокласниками шкіл району, літературний вечір. Другий день заходів — в обласному центрі: Круглий стіл “Українське оповідання в контексті світової новелістики”, на завершення — літературний вечір “Українська новела”.

Організаторами Фестивалю є обласна державна адміністрація та Національна спілка письменників України.

В заході прийматимуть участь відомі українські письменники та літературознавці: Василь Бондар, Григорій Клочек, Юрій Мушкетик, Любов Пономаренко, Ігор Гургула, Віктор Полянецький, Володимир Даниленко, Василь Портяк, Ольга Деркачова та інші.

Запрошуємо  всіх небайдужих до української літератури.


3929Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: