Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: афіша
Автор:
Дата: 28 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/poster/2013/05/28/zavitaite-do-biblioteki.htm
афіша, 28 травня 2013

Завітайте до бібліотеки

Анонс масових заходів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського з 27 травня по 2 червня

30 травня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться засідання «Краєзнавчих студій». Тема: творча зустріч зі співавтором проекту «Стилет і стилос трьох степовиків», зокрема, першого тому цієї серії – «Бо я – українець» – про життя і творчість письменника-земляка Володимира Кириловича Винниченка – Сергієм Олександровичем Колісником.

Сергій Колісник народився у 1957 році в місті  Дніпропетровську. Закінчив Новомиргородську середню школу №2, а в 1984 році, зі званням Пушкінського стипендіата, Кіровоградський педінститут. Друкувався в обласній та всеукраїнській періодиці. Дипломант Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-96». Викладав українську мову та літературу, був заступником директора з науково-методичної роботи в Кіровоградській державній гімназії №9. Нині працює за педагогічним фахом.  Підготував і видав чотири посібники з української та зарубіжної літератури, співавтор підручника «Українська література» для 10-11 класів, колективного збірника «До храму власної культури»…

Проекти серії дайджестів «Стилет і стилос трьох степовиків» Сергій Олександрович виношував разом зі своєю донькою, аспіранткою Тетяною Яровенко. Зацікавленість літературним краєзнавством пояснюється знайомством  авторів з непересічними особистостями – Володимиром Панченком, Леонідом Куценком, Григорієм Клочеком та багатьма іншими науковцями і вчителями Кіровограда.

Перша книга серії «Стилет і стилос…» під назвою «Володимир Винниченко: «Бо я – українець» вийшла друком у 2011 році, а додатковий том про жінок у житті Винниченка – у нинішньому. Видання проекту здійснюється за рішенням вченої ради Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені В. Сухомлинського та за спонсорської підтримки підприємця з Кіровоградщини Максима Березкіна.  На зустріч запрошені письменники, краєзнавці, співробітники музеїв, читачі книгозбірні, бібліотекарі. Вхід – вільний.

1 червня о 14.00 у холі І поверху відбудеться відкриття фотопроекту Бориса Бухмана «Город миллиона надежд». Метою проекту є збір коштів на допомогу онкохворим дітям. На презентацію приїздить автор проекту - фотограф Борис Бухман, член НСФХУ, переможець та учасник міжнародних конкурсів і фестивалів фотографії.

На відкритті кожен бажаючий зможе взяти участь у благодійному майстер-класі виготовлення янголят з бісеру, який проведе експерт громадської організації «Територія успіху» Ірина Згривець.

1 червня з 14.00 розпочинає роботу  літній читальний зал«Бібліотека під зеленими вітрилами», який працюватиме до 19.00у парку культури і відпочинку «Ковалівський».

Літній читальний зал працює щосуботи, з 14:00 до 19:00. Тут кожен може переглянути нові цікаві журнали, взяти участь у безкоштовних майстер-класах, де вас навчать виготовляти витинанки та інші ексклюзивні речі власноруч, пограти в шахи або шашки, отримати консультацію бібліотекаря, або й просто перепочити чи поспілкуватися зі своїми знайомими. Хітом минулого року були розмальовки, які ми пропонуємо малечі і цього року. Консультанти читального залу проводитимуть розвиваючі ігри, конкурси, екологічні вікторини для дітей, які відпочивають у парку.

Всі послуги надаються безкоштовно

З 1 червня у відділі абонементу до Міжнародного дня дітей працюватимуть книжкові виставки «Діти – восьме диво світу» та «Літо: читаємо на дозвіллі». А також у відділі обслуговування користувачів – виставка «Дитина в сучасному суспільстві»

Вхід на заходи – вільний!

Адреса: вул. Велика Перспективна, 24.


4830Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: