Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 10 травня, 17:51
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2024/05/10/obmin-dosvidom-nardepi-u-kanadi-nagolosili-na-neobhidnosti-posilennja-viiskovoi-dopomogi-ukraini.htm
політика, 10 травня, 17:51

Обмін досвідом: нардепи у Канаді наголосили на необхідності посилення військової допомоги Україні


В останні тижні квітня, команда PASS Ukraine допомогла організувати робочий візит до Канади для депутатів з Комітет ВРУ з питань правоохоронної діяльності. У складі делегації був народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дануца, який зазнчив, що було опрацьовано багато якісного матеріалу, необхідного народним депутатам України у подальшій роботі над законопроєктом зі створення інституту військової юстиції в Україні.


Детальніше про візит на сторінці Лабораторії законодавчих ініціатив/Agency for Legislative Initiatives у Фейсбук:


"Головною метою візиту був обмін досвідом у сфері військової юстиції та правопорядку. Зокрема, учасники візиту відвідали військову базу «Петавава», де ознайомилися з принципами організації та функціонування Збройних сил Канади та обговорили питання, пов’язані з навчанням українських військових. Також, під час зустрічі з Міністром національної оборони Канади Біллом Блером, делегація українських парламентарів обговорила питання постачання боєприпасів та інвестицій в українську оборонну промисловість. 


Як зазначила Галина Михайлюк: «Для нашої делегації важливою стала можливість поспілкуватися не лише з керівництвом органів військового правопорядку, а й безпосередньо з військовослужбовцями під час візиту до військової бази “Петавава”. Окрім принципів імплементації військової юстиції “на місцях”, ми мали змогу обговорити діяльність канадських інструкторів з підготовки українських військовослужбовців у межах операції “UNIFIER”».


У межах візиту народні депутати також працювали над посиленням парламентської дипломатії, зокрема на зустрічах з Постійними комітетами з питань громадського порядку і національної безпеки та з питань національної оборони Палати громад Канади, членами Парламентської групи «Канада – Україна» та зі Спікером Палати громад Ґреґом Ферґюсом. Крім того, українські парламентарі були на прийомі в Посольстві України в Канаді, де вчергове наголосили на необхідності посилення військової допомоги Україні.


За результатами візиту Олександр Дануца наголосив: «Хотів би зауважити на високому професіоналізмі команди PASS у частині організації візиту. Було опрацьовано багато якісного матеріалу, необхідного нам, як народним депутатам України, у подальшій роботі над законопроєктом зі створення інституту військової юстиції в Україні». 


Дякуємо членам делегації Галина Михайлюк, Олександр Дануца, Sergii Ionushas та Олександра Устінова.


Візит відбувся у рамках проєкту «Парламентська підзвітність сектору безпеки в Україні» (PASS Ukraine), який Лабораторія реалізує спільно з Parliamentary Centre у співпраці з Верховна Рада України та за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади Canada’s Foreign Policy—Global Affairs Canada в рамках Програми розбудови миру та стабільності (PSOPs)".


2480Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: