Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 7 березня, 16:09
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2024/03/07/ministr-agropolitiki-oznaiomivsja-z-robotoju-agropidpriemstv-kirovogradschini.htm
політика, 7 березня, 16:09

Міністр агрополітики ознайомився з роботою агропідприємств Кіровоградщини

"Кіровоград24"


Міністр аграрної політики та продовольства України, Микола Сольський, з робочим візитом відвідав Кіровоградщину.


Під час візиту міністр ознайомився з напрямками роботи кількох підприємств регіону, поспілкувався з їх керівниками та працівниками. А також, разом з народним депутатом від «Слуги Народу» Юрієм Кузбитом, очільником області та головою Голованівської громади Сергієм Цобенко, провів з аграріями району та представниками місцевої влади нараду.


У форматі діалогу міністр агрополітики зустрівся з працівниками аграрного сектору. Микола Сольський почув питання, що сьогодні турбують аграріїв та дізнався про проблеми з якими приходиться щодня зіштовхуватись фермерам в умовах війни. На нараді обговорили актуальні проблеми агросектору Кіровоградщини та шляхи їх вирішення.


«Вже більше двох років наші аграрії несуть на своїх плечах тягар війни: постійні обстріли, замінування сільськогосподарських угідь, порушення логістичних процесів, подорожчання палива та матеріалів, насіння, засобів обробки від хвороб та шкідників, нестача людських ресурсів, низькі закупівельні ціни, блокування кордонів», - зазначив під час зустрічі Микола Сольський.


Але міністр агрополітики переконаний, що попри всі негаразди, український агробізнес продовжує працювати і в цих надскладних умовах, демонструє гнучкість та ефективність.


«Цьогоріч кіровоградські аграрії показали високі результати. Наша область – перша в Україні за пільговими аграрними кредитами за державною програмою 5-7-9% та є лідером за врожаєм соняшника. Завдяки державним кредитам вдалося залучити додаткові обігові кошти. Крім того, фермери переорієнтовуються на ті зернові культури, які користуються більшим попитом і є більш прибутковими», - розповів Юрій Кузбит.


Проблемою ж для представників агробізнесу є дуже низькі закупівельні ціни, через що фермери не можуть реалізувати продукцію.


Але учасники дискусії переконанні, що одним з механізмів вирішення є якомога ширша державна підтримка: продовження державного пільгового кредитування; впровадження грантових програм; пошук нових логістичних маршрутів та ринків збуту, а також має запрацювати система бронювання працівників для агросектору.


«Сьогодні українська продукція – це продукція високої якості, що впевнено конкурує з товарами у всьому світі», - переконаний Микола Сольський.



         

1735Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: