Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 22 січня, 08:23
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2024/01/22/zvit-deputativ-fraktsii-sluga-narodu-ketrisanivskoi-miskoi-radi-za-2023-rik.htm
політика, 22 січня, 08:23

Звіт депутатів фракції «Слуга Народу» Кетрисанівської міської ради за 2023 рік


Очолює Кетрисанівську громаду представник «Слуги Народу» Віктор Поліщук. Під головуванням якого у 2023 році відбулось 5 пленарних засідань п’яти сесії і прийнято 444 рішення.


До складу фракції «Слуга Народу» входить сім депутатів: Сергій Бергер, Сергій Німенко, Віктор Іванов, Дмитро Кравчук, Олексій Різун та Олена Гадемська. Очолює фракцію депутат Сергій Бергер, який протягом звітного періоду поєднував роботу у фракції з головування в постійній комісія сільської ради з питань бюджету, фінансів, власності, інвестиційної діяльності та приватизації, регуляторної політики, підприємництва, торгівлі, споживчого ринку та побутового обслуговування населення.


Представник «Слуги Народу» Сергій Німенко є головою постійної комісії сільської ради з питань агропромислового розвитку, земельних відносин, екології, раціонального використання природних ресурсів, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства, будівництва і архітектури. До складу цієї комісії також входять депутати фракції «Слуга Народу» Віктор Іванов та Дмитро Кравчук


Ще один представник «Слуги Народу» Олексій Різун є головою постійної комісії сільської ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту, законності, запобігання корупції, об'єднань громадян та адміністративно-територіального устрою, охорони здоров'я, освіти, культури та спорту, праці, соціального захисту та соціального забезпечення населення до складу якої входить ще депутат фракції «Слуга Народу» Олена Гадемська.


На одній з сесій Кетрисанівської сільської ради депутати підтримали про безоплатну передачу будівельних матеріалів та електротоварів з комунальної власності Кетрисанівської сільської ради, які знаходяться на обліку в КП «Кетрисанівське» Кетрисанівської сільської ради у державну власність військової частини.


Під час крайнього засідання сесії депутати «Слуги Народу» разом з колегами внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Кетрисанівської сільської ради на 2022-2025 роки.


-  затвердили Програму з надання допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які отримують програмний гемодіаліз та  проживають на території Кетрисанівської територіальної громади на 2024-2025 роки, внесли зміни до програми про надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам, які проживають на території Кетрисанівської сільської ради на 2021-2025 роки.


Також було продовжено термін дії на 2024-2025 роки наступних програм:

-  програми розвитку фізичної культури і масового спорту на території  Кетрисанівської сільської ради на 2021-2023 роки;


-  програми забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих категорій населення Кетрисанівської сільської ради на  2021-2023 роки.


«У 2023 році на Кіровоградщині формувалися з нуля декілька бригад Збройних Сил України. Для їх функціонування потрібно було все: від лома та лопати – до генераторів та зарядних станцій і вантажних автомобілів. Кетрисанівська громада найактивніше прийняла участь у наданні цієї допомоги. Жителями громади не так давно було зібрано кошти на три дрони, придбано та передано їх Збройним Силам України», - розповів голова фракції Сергій Бергер.


Кетрисанівська сільська рада активно долучилася до допомоги постраждалим районам Херсонщини після деокупації. На одній з сесій Кетрисанівської сільської ради вирішено надати Херсонській міській територіальній громаді, яка постраждала внаслідок повномасштабної агресії російської федерації 1 млн. гривень, які спрямовані на відновлення повноцінної роботи комунальних підприємств, установ, організацій, об’єктів критичної та соціальної інфраструктури.


Рішенням Кетрисанівської сільської ради надано Великоолександрівській селищній територіальній громаді Бериславського району Херсонської області 50 тис. гривень на забезпечення житлом багатодітних сімей у селі Мала Олександрівка. Також у цьому селі силами Кетрисанівської громади було відремонтовано два житлові будинки, на що загалом витрачено 80 тис. гривень.


З метою надання спеціалізованої медичної допомоги хірургічного та терапевтичного профілю, медичної реабілітації населення та поранених осіб, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації, Кетрисанівською сільською радою спрямовано 300 тис. гривень фінансової підтримки комунальному некомерційному підприємству Кропивницької районної ради «Кропивницька центральна районна лікарня».


«Кетрисанівська сільрада продовжує допомагати внутрішньо переміщеним особам. Спільно з Міжнародною гуманітарною організацією ACTED було відремонтовано приміщення комунального некомерційного підприємства «Кетрисанівський центр первинної медико-санітарної допомоги», де зараз проживають 28 переселенців з Донецької області. Ремонти проводилися в декілька етапів, відремонтовано коридори, кухню та чотири кімнати. Кетрисанівська громада змогла адаптуватися до викликів, які принесла російська військова агресія. З початку повномасштабного вторгнення нам вдалося прихистити більше 1000 переселенців. Ми намагаємося забезпечити їм гідні побутові умови проживання, базові потреби та соціальні гарантії», - розповів голова громади Віктор Поліщук.


1898Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: