Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: сайт "Кіровоград24"
Дата: 10 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2023/06/10/dorogi-shkilna-reforma-ta-nestacha-shkilnih-avtobusiv.htm
політика, 10 червня 2023

Дороги, шкільна реформа та нестача шкільних автобусів

сайт "Кіровоград24"



Саме такі питання турбували голів територіальних громад та депутатів від партії «Слуга Народу» під час зустрічі, у Голованівську, з народним депутатом від Кіровоградщини, представником «Слуги Народу» Юрієм Кузбитом.


«Ми сьогодні зібрались, щоб підсумувати нашу роботу та окреслити плани на майбутнє. Одразу хотів би подякувати всім хто в цей складний для держави час опікується проблемами своїх громад, налагоджує стабільну роботу та допомагаєте внутрішньо переміщеним особам», - зазначив у вступному слові народний депутат.


В свою чергу, голови громад розповіли про нагальні потреби та кроки, які роблять для розвитку ввірених їм територій.


«Сьогодні немає жодних проблем з мобільним зв’язком чи наявністю інтернету в громадах. Мобільні оператори йдуть на зустріч, якщо виникають будь-які питання», - розповів Сергій Цобенко, голова Голованівської селищної ради, представник «Слуги Народу».


А ось до нової шкільної реформи питання виникли у кожного з учасників зустрічі.


«Те що не має бути такої великої кількості саме сільських шкіл ми розуміємо – опорні школи й наявність підвозу дітей до шкіл більш менш розв'язують ці питання, але наші діти мають отримати якісну середню освіту. Молодші класи, базова середня освіта до 9 класу – з цим все ясно, а ось профільна середня освіта – ліцей – 10-12 класи, який має бути в окремому приміщені від школи та мати ще й гуртожиток – тут питань більше ніж відповідей», - додав Сергій Цобенко.


Також майже кожна громада на початку війни передала на потреби військових шкільні автобуси й тепер виникає проблема нестачі автобусів для підвозу учнів. В деяких громадах в жахливому стані перебувають кілька доріг, що стають перешкодою для курсування, як рейсових автобусів, так і шкільних. Ці дороги перебувають на балансі Служби автомобільних доріг Кіровоградщини й громади навіть маючи у своєму бюджеті кошти не мають права їх ремонтувати.


«Завдання, що стоять перед нами, є дуже важливими, і переконаний - ми спільними зусиллям зможемо знайти правильні рішення. Важливим є те, що на нас з вами лежить відповідальність, бо тут на місцях нас обирали люди. Після перемоги всі будівництва і ремонти доріг відновляться. Зі свого боку докладу максимум зусиль, щоб розв'язувати всі питання, які сьогодні прозвучали», - додав Юрій Кузбит.

д час зустрічі питання депутат надав відповіді та роз’яснення. За результатами зустрічі будуть підготовлені звернення до відповідних структур, а розв'язання окремих питань, що потребують з’ясування нардеп взяв під особистий контроль.



                  

5532Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: