Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: sluga-narodu.com
Дата: 23 лютого 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2023/02/23/ministr-ohoroni-zdorov-ja-viktor-ljashko-vidvidav-kirovogradschinu.htm
політика, 23 лютого 2023

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відвідав Кіровоградщину

sluga-narodu.com


У межах візиту Віктор Ляшко проінспектував Голованівську центральну районну лікарню та поспілкувався з персоналом закладу. Медичний заклад був укомплектований спецобладнанням, закупленим за державний кошт, тож посадовець приїхав пересвідчитись у ефективності його використання.


У зустрічі взяли участь представники «Слуги Народу» Юрій Кузбит, народний депутат від Кіровоградщини та Сергій Цобенко, голова Голованівської територіальної громади.


Під час наради міністра з керівниками медичних закладів округу та представниками місцевого самоврядування обговорили нові підходи до формування спроможної мережі медичних закладів в госпітальному окрузі та проблемні питання, які виникають у лікарень на місцевому рівні, зокрема, через розвиток ринкової конкуренції в сфері охорони здоров’я.


Віктор Ляшко наголосив на важливості спілкування з власниками та керівниками лікарень, які розташовані в межах одного-двох районів.


«На таких зустрічах учасники озвучують зовсім інші, ніж на обласному рівні, питання для вирішення. Чим більше таких зустрічей та відвертих дискусій, тим виваженіше приймаються рішення, і якісніший результат ми отримуємо на виході», – зазначив міністр.


«Вдячний пану міністру, що відгукнувся на наше запрошення. Сподіваємося на реалізацію спільних ініціатив для покращення медичного забезпечення жителів нашого округу», – зазначив Юрій Кузбит.


Під час зустрічі Віктор Ляшко підкреслив необхідність забезпечення трьох ключових критеріїв для пацієнта – доступність, якість та безоплатність медичної допомоги.


«За період 2021 та 2022 років на обладнання для лікарні було виділено безпрецедентну суму в розмірі 18 млн. грн. Моя мета та мета всієї Голованівської селищної ради – переформатувати нашу лікарню в кластерну, яка буде надавати якісні послуги жителям всього району. Вірю в це та впевнений в реалізації цього проєкту», – додав Сергій Цобенко.


sluga-narodu.com


               

6673Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: