Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: сайт "Кіровоград24"
Дата: 28 грудня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2022/12/28/m-bezhan-predstavniki-slugi-narodu-pratsjujut-v-zvichnomu-rezhimi-nablizhajuchi-peremogu-.htm
політика, 28 грудня 2022

М. Бєжан: «Представники «Слуги Народу» працюють в звичному режимі, наближаючи Перемогу»

сайт "Кіровоград24"


Україна сьогодні бореться за свою свободу на всіх фронтах. ЗСУ боронять землю і захищають нас від ворога, добровольці з тероборони чатують на блокпостах, патрулюють безпеку на дорогах, у містах і селах, тисячі українців і українок допомагають з евакуацією та збором речей першої необхідності для мирних мешканців і військових, наші друзі в інших країнах виходять на площі міст із синьо-жовтими прапорами. Про те, над чим працює президентська партія в Кіровоградській області, які зміни відбулися з початком війни, розповів Михайло Бєжан, т. в. о. голови обласної організації політичної партії «Слуга Народу».


– Вже майже десять місяців минуло від початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави. З якими викликами зіткнулась Кіровоградщина?


М. Бєжан: Сьогодні наша область є осередком безпеки для 92 654 людей, які, через війну, вимушені залишити свої домівки і шукати прихисток в нашому регіоні. Ще в серпні розпочалась евакуація мирного населення з Донеччини. І на сьогодні, тисячі українців зі сходу та півдня тимчасово оселились на Кіровоградщині.


Щоб допомагати цим людям, було створено обласний центр з питань розселення, а громадські організації згуртувались і створили Гуманітарний центр, в якому реєструють біженців і допомагають отримувати речі першої необхідності.


Кор.: Чим живуть сьогодні територіальні громади Кіровоградщини?

М. Бєжан: Не стоять осторонь потреб військових та переселенців представники «Слуги Народу» в територіальних громадах області. Тісно співпрацюємо з головами міських, селищних та сільських рад, де головами є наші представники.


На сьогоднішній день, голови громад не лише опікуються своїми громадами, а й організовують збір та доставку гуманітарних вантажів, розселяють переселенців, допомагають з отриманням харчової та грошової допомоги вимушеним переселенцям, закуповують амуніцію, продовольство та автомобілі для ЗСУ.


Можу навести кілька успішних прикладів. Зокрема, голова Знам’янської громади Володимир Сокирко, разом з секретарем міськради Вікторією Зеленською, налагодили успішну співпрацю з міжнародними програмами, які сьогодні допомагають отримувати гуманітарну допомогу, продуктові набори та грошову компенсацію для внутрішньо переміщених осіб. Їм вдалося заручитись підтримкою чималої кількості програм, зокрема: УВКБ ООН, UN WFP, OCHA, ACTED, Лікарі без кордонів, Десяте квітня, Міжнародної організації з міграції МОМ та Товариством Червоного Хреста. І, на сьогоднішній день, за допомогою залучення міжнародних програм, вдалось зробити ремонт в двоповерховому комунальному приміщенні і закупити кухонну техніку, пральні машинки, ліжка, облаштувати санвузли, кімнати для відпочинку і вже, найближчим часом, в цей притулок, мають переїхати люди, які були змушені покинути свої домівки через війну і які зараз тимчасово перебувають у приміщеннях двох садочків міста. Загальна кількість, на яку розрахований цей притулок – 140 осіб, з яких 40 – діти.


А в Добровеличківській громаді, яку очолює також представник «Слуги Народу» Володимир Осієвський, за рахунок бюджету, придбали кілька подрібнювачів деревини, які, використовуючи додаткову переробку, виготовляють технологічну тріску, з якої, в процесі обробки, виробляють пелети. Таким чином, в цьому році забезпечили топливними пелетами всі заклади соціальної сфери громади. А тепер почали продавати пелети і за рахунок цих коштів допомагати ЗСУ. Володимир Осієвський особисто неодноразово закуповував та доставляв військовим автівки, продовольство, генератори та все необхідне і був відзначений за волонтерський вклад в Перемогу почесною відзнакою від 127 окремої бригади територіальної оборони.


Також Кіровоградщина є аграрною областю і, в умовах війни, наші фермерські господарства змогли, в повному обсязі, посіяти і зібрати врожай зернових, кукурудзи, соняшника, цукрового буряку та картоплі. Всі громади регіону долучились до всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги», яка спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок для вирощування харчових продуктів. Громади, які очолюють наші представники прозвітували про результати, наприклад, Долинська громада, на ділянці, площею 0,5 га, отримали близько 500 відер картоплі. І, як розповів голова громади Євгеній Звіздовський, ця картопля – це стратегічний запас: школи та садочки тепер використовують її для харчування дітей.


– Міжнародні гуманітарні вантажі неабияк зараз виручають українців. Чи має наш регіон таких партнерів за кордоном?

Звичайно, Кіровоградщина отримує гуманітарні вантажі. Обласна військова адміністрація розподіляє допомогу по територіальним громадам, які приймають в себе переселенців, а вже потім вони видають гуманітарну допомогу тим, хто був вимушений залишити свої домівки. В Кропивницькому налагоджена співпраця з громадськими організаціями, які потім роздають цю допомогу тим, кому вона потрібна.


Також, ми маємо гарний приклад, коли Петрівська громада, за ініціативи депутата Олександрійської районної ради, заступника начальника Олександрійської районної військової адміністрації Валерія Больбота, представника «Слуги Народу» отримала першу партію італійської гуманітарної допомоги для переселенців. Італійська фабрика «Спорт три милі (STAFF 3000)» передала новий спортивний одяг (футболки, светри, толстовки) для дітей та дорослих переселенців, які сьогодні проживають на території Петрівської громади. Сьогодні Валерій Больбот веде перемовини вже про наступну партію гуманітарного вантажу, який планується передати переселенцям в інші,  сусідні громади Кіровоградщини.


Кор.: Михайло Михайлович, кілька слів про Вашу депутатську діяльність?

М. Бєжан: Я є депутатом Кропивницької міської ради і на крайній сесії, за ініціативи фракції «Слуга Народу», наше місто доєдналось до програми «Генератори Перемоги» - це програма часткової компенсації вартості генераторів. Зараз постійно тривають ворожі обстріли об’єктів критичної інфраструктури України і це призводить до того, що населення періодично залишається без світла у холодних будинках та без води.


Фракція «Слуга Народу» в Кропивницькій міській раді запропонувала частковий вихід із ситуації і, за підтримки місцевої влади, об’єднання багатоквартирних будинків зможуть купити генератори, а місто компенсує їм 50% витрат, але не більше 30 тисяч гривень. Таким чином, в кожному багатоквартирному будинку можна буде створити своєрідні Пункти незламності, де мешканці будуть заряджати телефони, кип'ятити воду тощо. Але найголовніше, що мешканці багатоповерхівок мають згуртуватись та, за допомогою міської влади, підготуватись до можливих блекаутів.


Для того, щоб отримати компенсацію, представникам ОСББ потрібно звернутися в головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради з відповідною заявою і платіжними документами на придбання генератора.


Це з останніх наших спільних з фракцією звернень. Особисто я, з початку війни, виступив модератором організації харчування Територіальної оборони в Кропивницькому, залучив підприємництво, депутатський корпус та волонтерів до реалізації цієї задачі. Налагодив співпрацю з волонтерськими та громадськими організаціями, зокрема, з волонтерським штабом «Разом ми Сила», ГО «Сучасна Україна», ГО «Компас» та благодійним фондом «Душа».


Також неодноразово займався відправкою гуманітарної допомоги в постраждалі від війни регіони та області: відправка продуктів харчування, води, медикаментів та одягу.


Як депутат провів 15 прийомів громадян, за результатами яких подав 13 звернень щодо матеріальної допомоги, забезпечив покіс бур’янів/трави, асфальтування прибудинкової території, встановлення пристроїв примусового зниження швидкості.


Кор.: Наскільки нам відомо, представники «Слуги Народу» зі зброєю в руках захищають нас від ворога.

М. Бєжан: Ми пишаємось нашими хлопцями, які з перших днів широкомасштабного вторгнення захищають країну в лавах Збройних Сил України або залучені до лав територіальної оборони: Андрій Яровой, Олег Вєтров, Олександр Мокрицький та Руслан Цобенко. І з гордістю можемо сказати, що депутата Кіровоградської обласної ради Андрія Ярового Президент нагородив орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.


Кор.: Як сьогодні працює офіс обласної організації «Слуга Народу»?

М. Бєжан: Що стосується обласного осередку «Слуги Народу», то можу сказати, що від початку вересня в Кропивницькому на повну потужність запрацював наш обласний партійний офіс за адресою: вулиця Тараса Карпи, 65. Основною задачею, якого є робота та допомога не тільки мешканцям обласного центру, а й всієї області. На базі офісу депутати різних рівнів проводять особисті прийоми громадян. Є оприлюднений графік, згідно якого відбуваються ці зустрічі. Окрім команди, тут працюють депутати та представники нашої політичної сили. Наприклад, були проведені засідання фракції Кіровоградської обласної ради та Кропивницької міської ради. Нещодавно відбулась зустріч народних депутатів, голови обласної ради та голів територіальних громад. А наприкінці грудня голова фракції «Слуга Народу» в Кропивницькій міськраді Ольга Ковальова-Алокілі прозвітувала про рік роботи фракції та кожного депутата.Тож, хоч тяжкий і складний зараз час, але представники «Слуги Народу» працюють в звичному режимі, докладаючи максимум зусиль і наближаючи Перемогу.


Кор.: Ну і кілька слів про новорічні настрої

М.Бєжан: Як і в кожного українця настрій не святковий. Щороку на новорічно-різдвяні свята ми бажали один одному щастя, здоров’я, злагоди, сімейного затишку і мирного неба над головою. Цього року ми з вами відчули справжню цінність цих слів. І найбільше наше бажання нині об’єднує нас всіх - кожен українець жадає Перемоги. Впевнений, ми її здобудемо! Хоч і занадто великою ціною. Та іншого шляху в нашої країни тепер немає. Нині ми маємо бути сильними і об’єднаними, як ніколи! Не втрачаймо віри в Перемогу, надії у своє велике майбутнє і любові до рідної землі. Разом вистоїмо!


6482Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: