Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 16 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/12/16/u-kropivnitskomu-slugi-narodu-rozpovili-pro-programu-epidtrimka-1000-griven-vid-derzhavi.htm
політика, 16 грудня 2021

У Кропивницькому «Слуги Народу» розповіли про програму «єПідтримка» – 1000 гривень від держави

"Кіровоград24"



Сьогодні під час чергового засідання сесії Кропивницької міської ради депутатка, голова фракції «Слуга Народу» Ольга Ковальова-Алокілі у своєму виступі звернула увагу на важливості державної програми «єПідтримка». Тепер кожен українець чи українка, які отримали дві дози вакцини проти COVID-19, зможуть витратити 1 тис. гривень, забезпечену державою.




Під час виступу представниця «Слуги Народу» зокрема зазначила:

 
«Президент України Володимир Зеленський ініціював чергову програму з підтримки людей і бізнесу в період карантину. Цього разу вона торкнеться мільйонів громадян України, котрі зможуть самостійно вирішити, яку сферу економіки підтримати, з-поміж тих, що постраждали від коронакризи найбільше.



З 19 грудня, напередодні початку новорічних свят, усім вакцинованим від коронавірусу громадянам, які отримали 2 дози вакцини, виплатять по 1 000 грн на віртуальні платіжні картки через додаток «Дія» за програмою, що отримала назву «єПідтримка».



Ці гроші вони зможуть витрачати на власний розсуд на придбання квитків у кіно, театр, у музеї, абонемент у спортзал. Або ж купити квитки на внутрішній транспорт – залізничний або авіа. Також в уряді заявили, що 1 000 гривень можна буде використати на придбання книг. А це і підтримка вітчизняних книговидавців, і інвестиція у знання дітей та дорослих по всій Україні.



Окрім того, Президент України Володимир Зеленський виступив за розширення програми на людей, які більше за інших потребують підтримки. А саме – Глава держави дав доручення уряду поширити дію «єПідтримки» на купівлю ліків громадянами у віці 60 і більше років. Така можливість з’явиться уже в січні.



Справедливості заради треба визнати, що за всю історію нашої незалежності це перший випадок, коли влада в період кризи напряму виділяє гроші своїм громадянам, щоб підтримати їх і ті сфери економіки, які постраждали найбільше.



Також варто нагадати, що це не перший випадок, коли наша економіка переживає глибоку кризу і має серйозні виклики. Таке вже було в 1998-му році, у 2008 та у 2014-му році. Але ще жодного разу влада не виділяла людям гроші, щоб допомогти їм пережиті ці складні часи.



І мені особисто прикро і гірко чути гучну критику на адресу цієї ініціативи Володимира Зеленського від тих, хто вже був при владі, на чию каденцію припадали серйозні кризи, що призводили до знецінення гривні, а сьогодні вони намагаються своїми висловами знецінити багато чого з того, що сьогодні робиться і що не зробили вони.



Не дочекавшись фінальних рішень, опоненти Президента вже почали з великим смаком критикувати програму, яка лише була на етапі розробки й над якою продовжували працювати в уряді. Натомість результатом зусиль нашої команди стало те, що «єПідтримка» торкнеться практично усіх верств населення: молодь і громадяни середнього віку отримають можливість активно провести час, чи подорожувати Україною.



Люди поважного віку зможуть придбати ліки, чи зробити онукам подарунок у вигляді книги або скористатися можливістю взяти квитки на потяг і провідати родичів, яких давно не бачили.



Таким чином, перевагами цієї програми зможе скористатися кожен, незалежно від того, живе він у великому місті чи в селі.



Прикро, що голосно паплюжити у деяких людей виходить краще ніж підтримувати, коли шукати негатив приносить більше задоволення ніж бачити можливості...



Напередодні святкових днів, на які всі ми з нетерпіння чекаємо, хочеться побажати всім нам українцям навчитися підтримувати один одного, демонструвати єдність, бачити можливості, бути вдячними, жити в любові, демонструвати повагу, визнавати перемоги, разом долати труднощі... і ще багато чому нам треба навчитися і ми зможемо, було б розуміння і бажання, а ще... ще Здоров’я.



Тому приєднуюсь до заклику вакцинуватися, бо лише повний курс щеплення, гарантує щонайменше на 95% те, що Новий рік і Різдво українці проведуть вдома, а не в лікарняній палаті", - завершила свій виступ Ольга Ковальова-Алокілі.




3546Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: