Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Олексій Кулак, urm.media
Дата: 23 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/11/23/igor-murdii-ukrzaliznitsja-nedootrimala-groshi-cherez-dovgostrokovi-dogovori-na-pivvagoni.htm
політика, 23 листопада 2021

Ігор Мурдій: Укрзалізниця недоотримала гроші через довгострокові договори на піввагони

Олексій Кулак, urm.media


У вересні цього року на виконання довгострокових договорів Укрзалізниці з експедиторськими компаніями було задіяно 17 тисяч 398 піввагонів. Водночас для перевезень на загальних умовах та умовах спотових контрактів за аукціонами Prozorro, майже на 1 тисячу вагонів менше – 16 тисяч 466 вагонів.


Про це повідомив народний депутат від "Слуг Народу", член комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури та профільної ТСК Ігор Мурдій.


При цьому, зазначає Мурдій, дохід Укрзалізниці, отриманий за вагонну складову по довгостроковим контрактам — 171 млн гривень, а на загальних умовах – 258,6 млн гривень.


"Тобто за менших обсягів перевезень держкомпанія отримала від звичайних клієнтів на 87,6 млн гривень більше", - розповів Ігор Мурдій.


Також нардеп додав, що у розділі 5 Звіту ТСК є рекомендація передати матеріали розслідування, щодо збиткового для АТ «Укрзалізниця» трирічного договору відповідним правоохоронним (слідчим) органам.


"Наразі встановлений самою Укрзалізницею через укладання довгострокових контрактів дефіцит піввагонів призводить до того, що середньозважена ставка за піввагон сягла вже 2 тисяч 400 грн/добу, що на 2 тисячі грн більше, аніж для «обраних». Менеджмент Укрзалізниці, який, щоправда, і сам має за плечима досвід роботи на олігархічну групу, наразі нічого для відміни дискримінаційних контрактів не зробив. Міністерство інфраструктури зайняло позицію стороннього спостерігача", - зазначив народний обранець.


Нагадаємо, компанія «Укртранслогістика-2» через суд розірвала «довгостроковий договір» з УЗ, а Перевізник має повернути вантажовідправнику 15,8 млн грн, які стягнув як неустойку.


urm.media

фото - railinsider.com.ua

3717Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: