Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 2 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/07/02/lishe-odin-nardep-vid-kirovogradschini-golosuvav-proti-resursno-urjadovogo-zakonoproektu.htm
політика, 2 липня 2021

Лише один нардеп від Кіровоградщини голосував проти «ресурсно-урядового» законопроєкту

"Кіровоград24"



Під час вчорашнього позачергового засідання 5 сесії Верховної ради 9 скликання був прийнятий за основу проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (№5600).


У ЗМІ цей закон назвали «антиахметовським», але насправді він загрожує всій економіці держави, адже передбачає посилення податкового навантаження практично для всіх.

 
Як зазначає видання Lb.ua: Кабмін пропонує кардинальні податкові зміни на все: землю, нерухомість, надра, золото і навіть ренту за користування водою. Пропозиція обкладати ПДВ продаж житла на вторинному ринку може призвести до подорожчання житла мінімум на 20%. А підняття акцизу, зокрема, на пиво – до зростання цін на алкоголь.


Несолодко буде власникам сільськогосподарських земель. Для сільських жителів у 4 рази хочуть зменшили розмір земельної ділянки, з якої не потрібно платити податок на доходи фізичних осіб: з 2,0 га до 0,5 га. Особливий «сюрприз» можуть отримати власники земельних ділянок або ті, хто обробляє їх, у вигляді мінімального розміру податку на 1 га. Це в середньому буде близько 1500 грн за 1 га.


Тож, під час жвавого обговорення цього проєкту Закону народний депутат України, представник Кіровоградщини у ВР, автор альтернативного законопроєкту 5600-7, член фракції "Слуга Народу" Олександр Дануца, закликав колег депутатів не голосувати за проєкт 5600.


«У мене є гарний виступ, який написала мені моя команда: тут і про акциз, і про НДС, і про землю. Але перед цим, мені телефонував міський голова Кропивницького Андрій Павлович Райкович і сказав просту річ: «Якщо ти проголосуєш за законопроект №5600 – я тебе в місто не пущу». І я вам хочу сказати: ми маємо, перш за все, думати про те, що цей законопроєкт проти місцевих громад. І той, хто за нього проголосує, той проголосує проти місцевих громад» - сказав під час виступу Олександр Дануца.



На своїй власній сторінці в мережі фейсбук міський голова Кропивницького Андрій Райкович прокоментував виступ нардепа Дануци в стінах верховної ради:


«Після вчорашнього виступу Олександра Дануци з трибуни Верховної Ради до мене масово звертаються за коментарями.

 
Ви ж знаєте, що Олександр не лише депутат, а й журналіст. Він дуже вправно володіє словами й образами.


Ми часто спілкуємось. Я інформую про проблеми міста, прошу, щоб він, як наш депутат, відстоював інтереси громади. І його, і мене для цього й обирали люди.

 

Знаєте, будь-який закон потребує відстоювання депутатами. І я вдячний Олександру за його позицію, за те, що лобіює, в хорошому сенсі цього слова, інтереси громади. Якщо коротко, через прийняття законопроєкту 5600, бюджет міста втрачатиме великі кошти.  А це менше грошей для громади, для життя і розвитку міста. Я вітаю позицію Олександра. І чекаємо в Кропивницькому з гарними новинами» - зазначив очільник міста Кропивницького.


Згідно протоколу голосування:


Поіменне голосування про проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (№5600) - за основу


За - 264, Проти - 50, Утрималось - 1, Не голосувало – 17



Депутати, які представляють у Верховній раді Кіровоградську область голосували так:


Проти - Олександр Дануца;
За – Олег Воронько, Юрій Кузбит, Ігор Мурдій
Відсутній - Олесь Довгий.





5863Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: