Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Прес-служба ГУ ДСНС в області
Дата: 3 червня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/06/03/vitalii-mironjuk-optimizatsija-organizatsiinoi-strukturi-dsns-ukraini-vimagae-pereformatuvannja-ta-udoskonalennja-operativno-sluzhbovoi-dijalnosti-teritori.htm
політика, 3 червня 2021

Віталій Миронюк: «Оптимізація організаційної структури ДСНС України вимагає переформатування та удосконалення оперативно-службової діяльності територі

Прес-служба ГУ ДСНС в області


3 червня під головуванням начальника Головного управління полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка відбулось засідання колегії за результатами оперативно-службової діяльності ГУ ДСНС в області за минулий період, участь у якій взяв керівний склад Головного управління, структурних та підпорядкованих підрозділів ГУ ДСНС в області. 


Перед початком засідання колегії ГУ ДСНС Віталій Миронюк вручив колегам чергові спеціальні звання та представив колективу новопризначених начальників районних управлінь та Державних пожежно-рятувальних загонів ГУ ДСНС в області: начальник Кропивницького районного управління полковник служби цивільного захисту Валерій Жилін, начальник 1-го ДПРЗ полковник служби цивільного захисту Руслан Солод, начальник Олександрійського районного управління полковник служби цивільного захисту Дмитро Колісник, начальник 2-го ДПРЗ полковник служби цивільного захисту Олександр Пальонний, начальник Голованівського районного управління полковник служби цивільного захисту Василь Прудкий, начальник 3-го ДПРЗ капітан служби цивільного захисту Олексій Корніцький, начальник Новоукраїнського районного управління підполковник служби цивільного захисту Олег Дишлиук, начальник 4-го ДПРЗ майор служби цивільного захисту Дмитро Корінний.


У вступному слові керівник Служби порятунку Кіровоградщини зазначив, що 28 травня під керівництвом Голови ДСНС Миколи Чечоткіна відбулось засідання Колегії служби, під час якого було озвучено основні напрямки діяльності, визначені Головою ДСНС на наступний період. 


«В умовах реформування органів державної влади та місцевого самоврядування захист населення, територій, навколишнього природного середовища від надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту області залишається головним завданням Служби порятунку, проте необхідно удосконалити роботу в напрямку взаємодії із виконавчими органами територіальних громад», – наголосив керівник кіровоградського гарнізону та додав, що ключовим питанням є утворення підрозділів з питань цивільного захисту або ж призначення фахівців, які будуть займатись питанням впровадження перспективних планів розвитку цивільного захисту на місцевому рівні.


Отже, як зазначив Віталій Миронюк, перед Службою порятунку Кіровоградщини стоять такі нагальні питання, пов’язані із організаційно-штатними змінами та територіальною реформою.


По-перше, налагодження роботи новостворених районних управлінь з питань наглядово-профілактичної діяльності та цивільного захисту.


По-друге, організація взаємодії районних управлінь з керівництвом створених територіальних громад (ТГ) з питань забезпечення техногенної та пожежної безпеки на підвідомчих їм об’єктах, а також створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони з урахування змін у чинному законодавстві.


По-третє, організація взаємодії районних управлінь з керівництвом створених ТГ в частині посилення контролю за якістю та повнотою виконання ліцензіатами робіт протипожежного призначення на підконтрольних об’єктах.


Також постійного суворого контролю вимагають питання щодо якості виконання суб’єктами господарювання робіт протипожежного призначення на об’єктах соціальної сфери.


Крім того, завжди в пріоритеті діяльності Служби порятунку є забезпечення постійної готовності підпорядкованих підрозділів до гасіння пожеж і ліквідації НС(НП), у тому числі – в екосистемах, та запобігання загибелі людей на водних об’єктах.


Віталій Миронюк наголосив також на необхідності вжиття максимальних заходів щодо профілактики захворюваності серед особового складу на коронавірусну інфекцію та роз’яснення важливості вироблення колективного імунітету шляхом щеплення.


У свою чергу, перший заступник начальника Головного управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов доповів про результати оперативно-службової діяльності підпорядкованих підрозділів Головного управління за минулий період та організацію діяльності підрозділів в умовах організаційно-штатних змін у напрямках організації діловодства, надання платних послуг та взаємодії з органами місцевого самоврядування.


Заступник начальника Головного управління з реагування на НС полковник служби цивільного захисту Максим Крутінь озвучив стан оперативного реагування на НС, утримання джерел протипожежного водопостачання та розбудову системи цивільного захисту та реалізації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій на місцевому рівні.


Про результати наглядово-профілактичної діяльності Головного управління та підпорядкованих підрозділів протягом звітного періоду, а також організацію діяльності підрозділів щодо запобігання надзвичайним подіям і ситуаціям в умовах організаційно-штатних змін доповів заступник начальника Головного управління із запобігання НС полковник служби цивільного захисту Василь Штогрін.


Стан матеріально-технічного забезпечення підпорядкованих підрозділів Головного управління та організацію діяльності підрозділів в умовах організаційно-штатних змін проаналізував та визначив перспективи т.в.о. заступника начальника Головного управління підполковник служби цивільного захисту Роман Берніков.


Заступник начальника відділу економіки і фінансів Головного управління Олена Демченко виступила щодо роботи підпорядкованих підрозділів Головного управління за напрямком фінансового забезпечення.


Крім того, завідувач сектора з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Володимир Рєпін проаналізував стан роботи щодо запобігання проявам корупційних діянь у підрозділах області у минулому кварталі 2021 року.


На завершення колегії начальник Головного управління ДСНС в області Віталій Миронюк довів головні завдання для Служби порятунку України на найближчий період, визначені Головою ДСНС України та керівництвом держави.



4826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: