Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: В'ячеслав Чебишев, член Національної спілки журналістів України. Фото автора
Дата: 21 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2020/12/21/notatki-z-pres-konferentsii-sergija-kuzmenka.htm
політика, 21 грудня 2020

Нотатки з прес-конференції Сергія Кузьменка

В'ячеслав Чебишев, член Національної спілки журналістів України. Фото автора


У п’ятницю 18 грудня 2020 року міський голова Олександрії Сергій Кузьменко провів свою першу на цій посаді  прес-конференцію для місцевих журналістів. Нотатки з неї ви можете прочитати нижче. 


Одразу зазначу, що розпочавшись об 11 годині, брифінг закінчився без кількох хвилин 12. Тобто, спілкування відбувалося майже одну годину. Зустріч була у звичайному форматі. Спочатку Сергій Анатолійович розповів представникам ЗМІ про те, що хотів довести до їх відома, а потім відповів на запитання присутніх. 


Після привітання, Сергій Кузьменко проінформував про те, чим він особисто та члени його команді займалися два тижні, що пройшли після першої сесії міської ради (вона відбулась 4 грудня 2020 року). За цей короткий час було зроблено чимало, а саме: вирішувались питання, що пов’язані з COVID-19, йшла активна підготовка до новорічних та різдвяних свят, були зроблені кадрові призначення.  Стосовно кадрових призначень, міський голова назвав тих людей з команди, про яких журналісти ще не чули. Так, радниками призначено добре відомих у місті над Інгульцем людей – Сергія Коваленка, що наразі очолює бюджетну комісію обласної ради та Андрія Коломійцева – голову Приютівської ОТГ. Керувати управлінням інформатизації буде Сергій Макаренко – маючий базову вищу освіту саме у цій галузі та великий досвід роботи у цьому напрямку, не дивлячись на молодість. Управління приватизації очолив Олег Репенько, а фінансове управління – Олександр Лукашов – обидва керівники нової генерації, що прагнуть працювати на користь нашої громади. Начальником управління охорони здоров’я призначено Тамару Сакару – людину комунікабельну з великим досвідом роботи на керівних посадах. Було підкреслено, що будуть і інші призначення, наприклад, на посаду директора комунального підприємства (КП) Олександрійський центральний ринок, де коїться багато чого незрозумілого. –  Я виступаю за прозорість у всіх питаннях без винятку. Така моя особиста філософія. – підкреслив Сергій Кузьменко.


Проінформував очільник міста про перше засідання міськвиконкому і про ті питання, що були розглянути на ньому (їх було аж 52!). Повідомив Сергій Анатолійович про підготовку проекту бюджету-2021, наголосивши на тому, що це дуже складне питання, адже він і його команда прийшли до влади нещодавно, а вивчення всіх нюансів бюджету потребує часу. Тому бюджетний процес поки що триває. – Бюджет-2021 має бути реальним. – сказав мер Олександрії. Не обійшов увагою Сергій Кузьменко і питання місцевої медицини, освіти і соціальних питань. Це велике коло питань буде постійно у полі зору міського голови і вони будуть вирішуватися попри все. Торкнувся мер і інших питань з життєдіяльності міста, якими він щоденно займається, щоб мешканцям було комфортно жити там, де вони і живуть.


Після цього Сергій Анатолійович змістовно і вичерпано відповів на численні питання представників медіа. Відповів відверто та чесно, нічого не приховуючи, як і має бути.


І пару слів від себе. По-перше. Особисто мені було дуже приємно чути класичну, я би сказав, – академічну українську мову з вуст Сергія Кузьменка. Такого ми за 20 останніх років не чули від попереднього керманича Олександрії, що не спромігся вивчити державну мову України. А для керівника міста, – культура мови – це, мабуть, один з факторів поваги до нього, що підкреслює, у тому числі, і його патріотизм. По-друге. Сергій Анатолійович у черговий раз підкреслив, що він, образно кажучи, не буде ховатися у бункері і подібні брифінги стануть звичайною нормою життя. Для себе я назвав це: «По п’ятницях з Сергієм Кузьменко». По-третє. У малій залі, де був брифінг, панувала якась благодатна атмосфера. Можливо тому, що Сергій Кузьменко, у притаманній йому манері, інколи посміхався і жартував і тримався, як один з нас. Але відчувалося, що він розуміє на всі сто відсотків про ту відповідальність, яку на нього поклали олександрійці, що він прагне бажанням виконати все те позитивне про що мріє, як корінний олександрієць – обранець народу. 


Не буду роздавати аванси новому міському голові Сергію Кузьменку, хоча впевнений у його продуктивній праці на нашу громаду. Скажу лише, що Сергію Анатолійовичу  стане в нагоді його досвід роботи на посаді голови Кіровоградської ОДА. Це дійсно безцінний досвід. З тим з вами і прощаюся. 


         


4861Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: