Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: текст - Надія Ухаліна, фото - Вікторія Талашкевич
Дата: 31 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/03/31/-marafon-u-den-viboriv-trivae-u-pres-klubi-u-kropivnitskomu.htm
політика, 31 березня 2019

​Марафон у день виборів триває у Прес-клубі у Кропивницькому

текст - Надія Ухаліна, фото - Вікторія Талашкевич

Більше десяти років, кожного разу, як в Україні проходять вибори – місцеві, парламентські чи президентські вибори, - Прес-клуб у місті Кропивницький проводить інформаційний марафон.


Як це виглядає? Зазвичай протягом дня виборів у Прес-клубі проходить 4-5 прес-конференцій (з ранку до ночі), взяти участь в яких і виступити перед журналістами може кожен громадський діяч, чи кожен політик, який має корисну для медіа інформацію про перебіг виборів, явку виборців, фальсифікації чи порушення.


Сьогодні у Прес-клубі пройшло вже три прес-конференції. У першій сесії взяли участь Зоя Лебідь, координаторка мережі «ОПОРА» на Кіровоградщині, Ольга Гріднєва, регіональна координаторка проекту «реАнімація виборців», а також Дмитро Сінченко, лідер Асоціації політичних наук.



- Практично усі виборчі дільниці почали працювати вчасно, були незначні затримки на 5-10 хвилин. Також на одній з дільниці на стіні висів портрет одного з кандидатів – чинного Президента. Тому ми попросили закрити його аркушем А4 , - розповіла Зоя Лебідь.



Зокрема,
Дмитро Сінченко повідомив, що на одній виборчій (350915, це школа №11), ділянці Кропивницького ще ранком зафіксували можливий випадок підкупу.



-
Було зафіксовано випадок спроби підкупу, де були чоловіки з грошима та портретами одного з кандидатів. Це може бути як провокація, так і правда , - зазначив Сінченко.



Також на цій виборчій дільниці, за його словами, було зафіксовано наявність «мертвих душ». Крім того, Дмитро розповів, що на цій самій дільниці спершу не допускали до роботи спостерігача Асціоації - Юлію Бочарову-Туз, але після нетривалого спілкування і роз’яснення її пустили, хоча активісти все ж таки склали протокол.



Повеселила журналістів мультфільмами про вибори, які створила молодь, пані
Ольга Гріднєва. Вона розповіла про проект «реАнімація виборців» та його мету. Подивитися ці мультфільми можна ось тут



- Проект спрямований на те, щоб забезпечити явку молодих виборців. На нашій сторінці у Фейсбук ви можете переглянути відео, що закликають голосувати на виборах та робити це об’єктивно. Адже важливий кожен голос
, - зазначила Ольга Гріднєва.



Під час другої інформаційної сесії, яка почалася опівдні, координаторка спостереження громадянської мережі «ОПОРА» Зоя Лебідь надала інформацію щодо явки виборців.



- Станом на 11:00 у Кропивницькому проголосували 30 122 людини, що становить 20,3%, - зазначила Зоя Лебідь. Що стосується області, то на той час за даними ОПОРИ у 102 окрузі проголосували 18%, у 103 – 21, 62%.



Також під час інформаційної сесії виступили Костянтин Яринич, народний депутат, Любов Лук‘янцева, представниця руху «Чесно», Дмитро Сінченко від Асоціації політичних наук та Олександр Рихлицький, заступник керівника обласного штабу кандидата Юрія Бойка.



Під час третьої інформаційної сесії підтвердилися дані про те, що Кіровоградщина стала однією із лідерок в Україні по явці виборців серед областей. Виступили Михайло Бежан, довіренна особа кандидата у Президенти Олександра Шевченка, Дмитро Лінько, Народний депутат України, Олександр Дануца , член виконавчого комітету, Любов Лук‘янцева, представниця руху «Чесно» та Олександр Рихлицький, заступник керівника штабу кандидата у Президенти Юрія Бойка.



Нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько, озвучив статистику цьогорічних виборів. Так, за його словами, близько 15.00, кількість виборців, що проголосували по області становила більше 40%, у Кропивницькому – 33-34%.



-
Це відносно хороший результат. Сподіваюсь, що так триватиме і надалі та більшість виборців усе ж таки проголосує, щоб забезпечити чесні та відкриті вибори , - зазначив Дмитро Лінько.



За словами іншого учасника марафону, заступника керівника обласного штабу кандидата у Президенти Юрія Бойка Олександра Рихлицького, ними було складено акт щодо правопорушення з приводу спроби підкупу виборців. Особи пропонували винагороду за те, що виборець віддасть голос за умовного кандидата Далі ця справа розглядатиметься, пообіцяв Олександр Рихлицький.




Сьогодні (31 березня) у Прес-клубі буде ще одна прес-конференція у рамках Марафону - о 18.00, - а у понеділок 1-го квітня відбудеться заключна прес-конференція об 11.00. Слідкуйте за прямим ефіром з Прес-клубу - на сторінці: kirovograd24
3481Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: