Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Сергій Богомельчук, в рамках проєкту UpShift
Дата: 25 червня, 14:01
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2024/06/25/nezabutni-emotsii-i-podolani-vikliki-takim-buv-proekt-komandi-upshift-open-world-.htm
фотогалерея, 25 червня, 14:01

Незабутні емоції й подолані виклики – таким був проєкт команди UPSHIFT «Open world»

Сергій Богомельчук, в рамках проєкту UpShift



Допомагати дітям з інвалідністю повноцінно спілкуватися зі світом, радіти життю, відчувати, що ти потрібен – такий шлях обрала для себе команда інноваційної програми для молоді UPSHIFT «Open world» з Умані.



Про реалізацію проєкту, враження й емоції, а також непрості виклики, котрі в якийсь момент поставили його під загрозу закриття, розповідають студентки Уманському педагогічному університеті імені Павла Тичини Анна і Аліна Гримайли.





 

-В UPSHIFT я прийшла за порадою сестри Аліни. Коли вступала до вузу, планувала просто вчитися й не бачила себе в активному студентському житті. Після того, як краще познайомилася з програмою, зрозуміла, що дуже хочу долучитися до цієї дружньої спільноти та допомагати іншим. А ще навчитися новому, здобути корисні навички, які допоможуть мені розвиватися далі. Коли наш проєкт пішов в реалізацію, після кожного проведеного заходу все більше переконувалася, що це моє. Якщо мене запитають, що мотивувало найбільше, без вагань відповім – щасливі дитячі посмішки, – ділиться Анна Гримайло.  





-Ми з сестрою вчимося на різних факультетах, на нашому соціально-психологічному були студенти, які вже реалізували проєкт UPSHIFT. Я побачила, як це працює і загорілася. Заодно загітувала сестру, - приєднується до розмови Аліна. – Ми пройшли буткемп, увійшли в етап реалізації і тут стикнулися з головною проблемою, яка стала для нас повною несподіванкою. Двоє дівчат з нашої команди не змогли продовжити участь в проєкті. Було дуже складно приймати рішення, чи продовжувати нам, чи потягнемо вдвох. Але все вдалося завдяки допомозі друзів з університету, які долучилися в якості волонтерів. Величезну підтримку ми відчували й з боку нашої менторки Анни Горобцової, яка мотивувала нас, не давала зупинятися.


Аліна окрім навчання паралельно задіяна в якості соціального працівника-психолога. Відвідує позбавлених батьківського піклування дітей і дітей з інвалідністю.


Анна ж розповіла про себе, що захоплюється малюванням, навчається на мистецькому факультеті. Це дуже допомогло їм під час проведення мистецьких акцій. 




-Напевне, найемоційнішим моментом проєкту стала реакція людей на виставку картин вихованців центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Пролісок», яка тривала в нашому університеті. Ці картини на полотні діти намалювали під час одного із наших майстеркласів. Я ніколи цього не забуду, це було так зворушливо! Автори картин явно не очікували, яку увагу зможуть привернути своїм мистецтвом, як вдячно відвідувачі його сприйматимуть. Усього захід відвідали більше 100 людей, - згадує вона. – Ще одна цікава мистецька подія проєкту – майстерклас зі створення ексклюзивних, розмальованих вручну футболок.






Заключним заходом проєкту команди «Open world» став пікнік на базі центру «Пролісок». Все пройшло дуже драйвово, весело, цікаво і смачно. Дітей розважали аніматори, вони також охоче долучилися до «піратського» квесту. Пікнік відвідали 60 дітей, в його організації дівчатам допомогли студенти-волонтери.


UPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити соціально важливі проєкти.


Публікація створена в рамках програми UPSHIFT, яку в Черкаській області реалізує ГО «СКЦ «Задзеркалля» за підтримки ЮНІСЕФ та Уряду Японії. Її зміст є відповідальністю учасників програми UPSHIFT та не обов’язково відображає позицію ЮНІСЕФ та уряду Японії.


2816Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Татьяна Гримайло11 серпня 15:44
0
Дякую усім за гарні слова та підтримку моїх донечок.Разом до Перемоги.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: