Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 4 вересня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2023/09/04/znan-bagato-ne-buvae.htm
фотогалерея, 4 вересня 2023

Знань багато не буває


В Україні 1 вересня розпочинається новий навчальний рік. В цей день також святкують День знань. Незважаючи на надскладні виклики часу: війну, біль, страждання –  перший дзвоник сьогодні лунає  в  усіх  куточках України. Всіх присутніх привітали  з Днем знань – святом Першого дзвоника!Головна книгозбірня області не лишилася осторонь та привітно зустріла з першими уроками учнів та студенів у своїх затишних залах.


Для учнів ліцею «Максимум» Кропивницької міської радипровели цікаву та захоплюючу веб-екскурсію «Історія козацтва: острів Хортиця».


Хортиця - одне з найвідоміших місць України. Це найбільший острів на Дніпрі. Граніти, на яких стоїть острів є найдревнішими породами на планеті, що збереглись у первинному вигляді.Острів Хортиця має насичену подіями та легендами історію. Ще за прадавніх часів могутні Скіфи населяли цю місцевість.Найвидатнішою і найбільш захоплюючою для острова Хортиця була доба козацтва.Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» став єдиним збірним образом всіх Січей, що існували за часів козацтва.Тут зібрані найцікавіші елементи архітектури, культури, побуту і життя запорозьких козаків. 


До бібліотеки завітали студенти факультету педагогіки, психології та мистецтв Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Майбутні педагоги, дизайнери та художники ознайомилися з виставками «Українські старожитності», «Керамо РИТМИ», «Кам’яні малюнки» та переглянули одну з серій унікального англійського документального серіалу  «Людина творча» з серії фільмів Д.Морріса. В основу фільму покладені спостереження за людиною знаного британського етолога, зоолога, антрополога, автора бестселера «Гола мавпа» Деймонда Морріса. 


Для учнів ліцею «Муніципальний колегіум» бібліотечні фахівці провели перший урок «Живе і буде житиУкраїна, ніхто не спинитькрил наших політ!».


В інтерактивному спілкуванні з учнями знаходили відповіді на питання: Що для кожного  з вас значить Україна?Які образи виникають у вашій уяві, коли ви чуєте слово «Україна»?


Гра-вікторина «Чизнаєтеви?» дала можливістьучнямпоказатисвоїзнання про державну та народнусимволіку, епохукозацтва, грошовіноміналинашоїкраїни.


Світ знає багато талановитих українців. Ці люди рознесли славу про Україну по всьому світові. Мандруючи віртуальною «Алеєю зірок», школярі впізнавали відомих українців, називали їх: Валерій Залужний, Василь Вірастюк, Ліна Костенко, Олександр Лєщенко, гурт «Калуш» та інші.


Учні з захопленням складалипазли «МапаУкраїни» та «Кіровоградська область», демонструючи свої знання з географії.


На дитячій точці «Спільно» бібліотекарі підготували особливу розважальну програму «ПізнавайКА».


Дітлахи із задоволенням приймали участь у цікавих творчих майстер-класах, інтерактивних іграх та отримали корисні призи, які знадобляться при навчанні. Малеча виготовляла символ мудрості – сову, збирали рюкзачок до школи, ліпили, малювали, читали незвичайні книги та брали участь у вікторинах.


990Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: