Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Валерія Лінчевська – науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею мистецтв
Дата: 3 липня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2023/07/03/-dzhgutova-fantazija-oksani-sharii-.htm
фотогалерея, 3 липня 2023

«Джгутова фантазія Оксани Шарій»

Валерія Лінчевська – науковий співробітник відділу туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи Музею мистецтв


29 червня 2023 року у стінах Музею мистецтв відкрито виставку «Джгутова фантазія Оксани Шарій» - непересічної особистості, Головної художниці Кіровоградського академічного обласного театру ляльок – Оксани Валеріївни Шарій.


Оксана Шарій родом із Кіровограда (нині - Кропивницький). Закінчивши місцеве технічне училище, здобула спеціальність художника-оформлювача, згодом отримала ступінь бакалавра за спеціальністю «декоративно-прикладного мистецтва» Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. 


У театрі – з жовтня 2008 року. Спочтаку працювала на посаді реквізитора, потім художником по світлу. Як художник-оформлювач дебютувала у грудні 2010 року у новорічній виставі «Чарівні дива новорічної ночі». Своїм наставником вважає заслуженого працівника культури України Василя Остапенка, який присвятив ляльковому театру чотири десятиліття життя. У листопаді 2017 року Оксана виграла конкурс на вакантну посаду головного художника театру, яку обіймає і понині. 


На виставці «Джгутова фантазія Оксани Шарій» представлена унікальна частина творчості художниці з її власної колекції. Доповнює експозицію ексклюзивна робота «Слон»   з приватної колекції  Ірини Саєнко. 


Захоплення виробами зі джгута почалося з інтернету, де пані Оксана шукала натхнення для роботи в театрі. Зіштовхнувшись із технікою джгутової філіграні, художниця методом спроб і помилок почала заглиблюватись в цей напрямок                           і вдосконалювати його у власній інтерпретації.   


В оригінальній техніці джгутового плетіння представлені близько 20  робіт різного спрямування: декоративні панно та портрети міфічних істот -  Мавки, Сатира, Медузи Горгони; вироби з народно-традиційними мотивами, театральні маски, скриньки, прикраси, вази та декоративний ліхтар виконані у авторській техніці ниткоплетіння. Кожна робота є індивідуальною та неповторною та передає безмежний запал та талант художниці. 


Запрошуємо вас познайомитись із неймовірним світом рукотворних виробів Головної художниці Кіровоградського академічного обласного театру ляльок та непересічної особистості Оксани Шарій у Музеї мистецтв, за адресою: вулиця Велика Перспективна 60. 



826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: