Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратори виставки – Тетяна Костенко, Ірина Лягул
Дата: 6 грудня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/12/06/-charivnii-svit-mistetstva-.htm
фотогалерея, 6 грудня 2022

«Чарівний світ мистецтва»

КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратори виставки – Тетяна Костенко, Ірина Лягул


Ось і настала зима. Тепла і холодна. Загадкова та звичайна. Саме в зимовий час ми, незважаючи на складний військовий період в країні, всі віримо у дива. Адже у перший зимовий місяць, під час різдвяно-новорічних свят ми загадуємо багато бажань та сподіваємося у здійснення всіх наших мрій. 


Коли все навкруги замітає снігом та від мерехтіння ліхтарів чи сонячних променів ми мимоволі переносимось у казковий світ, де звичні нам речі, будинки чи місця набувають нових фарб, вражень та емоцій. Дорослі повертаються у дитинство, де було так весело, грайливо та спокійно…


01 грудня 2022 року у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» презентовано виставку творів члена Національної спілки архітекторів України, Національної спілки художників України Ірини Кухаренко під назвою «Чарівний світ мистецтва».


Малюванням Ірина Олександрівна захоплюється з дитинства, що і вплинуло на вибір професії – архітектора. З 1991 по 2020 роки вона працювала у сфері містобудування та архітектури, зараз є частиною команди Музею мистецтв.


Ірина Кухаренко працює в техніках станкової графіки та живопису. Перевагу надає графічним технікам та матеріалам, таким як олівець, акварель, соус, пастель, лінер, що найбільш притаманні архітектурній графіці. В її творах присутні архітектурні пейзажі,                  в яких поєднано узагальнений погляд на міські території з детальною прорисовкою окремих об’ємів та деталей. Експериментує в поєднані різних технік.


Художниця активно бере участь у численних міжнародних, всеукраїнських, регіональних та місцевих  художніх виставках та фестивалях. Також є учасницею різних обласних благодійних художніх виставок-аукціонів, зокрема Великоднього Благодійного Аукціону.


Твори майстрині пензля зберігаються в музейних закладах та в приватних колекціях України і закордону.


Це четверта персональна виставка художниці, яка налічує близько 40 мистецьких робіт. Тут представлені натюрморти та міські пейзажі, у тому числі серія пастелей «Зима 2021», серія живописних натюрмортів. Ряд робіт написаних у 2022 році. Значна кількість картин експонується вперше. 


І сьогодні, коли країна живе у стані війни, у стані постійної тривоги, людині потрібні позитивні емоції, відновлення психологічного балансу. І завдяки роботам Ірини Олександрівни ми насолоджуємося прогулянками тихими вулицями Львова та Кропивницького, милуємося дарами матінки-природи, або спостерігаємо за краєвидами за вікном в чарівному світлі мистецтва та беззаперечно віримо, що вже зовсім скоро наша земля, наші міста, наша рідна Україна засяє новими фарбами та милими пейзажами під мирним Переможним небом. 



846Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: