Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»
Дата: 28 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/09/28/-kiivski-istorii-teatru-korifeiv-.htm
фотогалерея, 28 вересня 2022

«Київські історії театру Корифеїв»

КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»


До Дня міста та в рамках святкування 140-річчя «Театру корифеїв» на запрошення громадської організації «Асоціація гуманітарного партнерства» та Спілки жінок України Кіровоградської області до Кропивницького завітали гості з Києва, команда аматорів-акторів, які представляли туристичний проєкт «Бюро театралізаваних екскурсій». Цей проєкт зародився в середовищі Наукового товариства університету Грінченка, до якого згодом долучилися учасники різних закладів вищої освіти та волонтери.  Проєкт передбачає презентацію екскурсій Києвом  з елементами театралізації, музичним супроводом та миттєвим інтерактивом із глядачем. На цих мандрівках різними частинами столиці України команда однодумців розповідає про минувшину Києва, поєднуючи факти з буденними епізодами життя містян. І на сьогодні Бюро активно співпрацює з різними установами культури, активно залучаючи до своєї роботи студентів та волонтерів.


В Музеї мистецтв ними було проведено Театралізовані читання «Київські історії театру Корифеїв». Разом із творчим колективом ми перенеслися до глядацької зали українського театру кін. ХІХ поч. ХХ століття, на сцені якого грали наші славетні корифеї -  Марія Заньковецька та Марко Кропивницький, поринули у справжню атмосферу, яка тоді царювала  у театрі, дізналися як воно сидіти на «гальорці» та у партері.  Насолодилися уривком виставки «За двома зайцями» Михайла Старицького,  прогулялися вулицями старого Києва, дізналися про театрально-мистецьке життя столиці, пригостилися ще й на вечорниці встигли.


Дякуємо колективу Бюро театралізаваних екскурсій за цей чудовий екскурс в історю театрального мистецтва, близьку зустріч з корифеями, цікавий та пізнавальний захід. Бажаємо нових творчих здобутків. Наближаємо Перемогу разом!



766Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: