Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Ганна Осіпова, КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» Куратор виставки
Дата: 26 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/09/26/vidkrilasja-vistavka-tvoriv-chlena-natsionalnoi-spilki-hudozhnikiv-ukraini-anatolija-kimnatnogo-z-ljubov-ju-do-ukraini-.htm
фотогалерея, 26 вересня 2022

Відкрилася виставка творів члена Національної спілки художників України Анатолія Кімнатного «З любов’ю до України»

Ганна Осіпова, КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» Куратор виставки


23 вересня у відділі КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрито виставку творів члена Національної спілки художників України Анатолія Кімнатного «З любов’ю до України». 


Кімнатний А.Д. народився 22 березня 1980 року в Кіровограді (нині Кропивницький). У 2003 році закінчив Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка за спеціальністю «Початкове навчання та образотворче мистецтво». Працює у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»,  з 2002 року. Є очільником відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ                   і Вітчизна». Поряд із роботою в музеї займається також і викладацькою діяльністю в міській художній школі імені Олександра Осмьоркіна.


У червні 2005 року став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави у номінації «за творчі досягнення».


Був відзначений у рамках Програми підтримки музейних працівників на 2006-2007 роки, започаткованої Міжнародним фондом «Україна 3000» спільно з Українським центром розвитку музейної справи.

 

Анатолій є учасником роботи українсько-нідерландського проєкту МАТРА/Музеї України (Київ, 2006-2009 рік).


У квітні 2012 року стає членом Національної спілки художників України.


У березні-квітні 2012 року разом з групою художників (Андрій Кадигроб, Ігор Вишніченко, Євген Івасюта, Тетяна Стороженко, Андрій Надєждін) прийняв участь                       в мистецькому проєкті по створенню писанки для представлення рідного міста у параді писанок  в рамках фестивалю «Країна мрій» (м. Київ).


А. Кімнатний - один з організаторів та постійних учасників мистецької акції «Кіровоградщина – очима художників». Завжди приймає участь в різноманітних пленерах, під час яких пише багато робіт, присвячених мальовничим куточкам нашої області. 


Учасник Великодніх Благодійних Аукціонів 2009 - 2021 рр. та ін. благодійних виставок та заходів. У 2022 році був учасником Аукціону, який проводив Музей мистецтв на підтримку ЗСУ. Проводить активну виставкову діяльність, є членом журі багатьох обласних конкурсів мистецького спрямування. Його професійна робота неодноразово була відзначена численними нагородами та подяками.


Брав участь в багатьох Всеукраїнських, обласних, регіональних художніх виставках та пленерах. Провів декілька персональних виставок. Одна з них, персональна виставка до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була відкрита в стінах музею у 2008 року.


У грудні 2021 року став лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Національна традиція», окрім того, як член команди Музею мистецтв також становився лауреатом цієї премії. 


Працює в напрямку реалістичного мистецтва, в жанрах портрету, пейзажу, натюрморту, тематичної композиції. Надає перевагу техніці олійного живопису. І хоча Анатолій Дмитрович не має професійної музичної освіти, він гарно грає на піаніно, що надзвичайно прикрашає його творчу та професійну діяльність, зокрема при проведенні різноманітних культурно-просвітницьких заходів.


Твори митця зберігаються в музеях України та за кордоном. 


В експозиції представлено переважно живописні роботи останніх років.




769Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: