Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки – Ірина Лягул
Дата: 19 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/08/19/vidkrilasja-fotovistavka-war-.htm
фотогалерея, 19 серпня 2022

Відкрилася фотовиставка «WAR»

КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки – Ірина Лягул


Ранок 24-го лютого 2022 року увірвався у життя українців з фразою – «Нас бомблять! Війна! Війна» Київ, Харків, Херсон та інші українські міста без запрошень на своїх вулицях зустріли ворожу техніку, яка знищувала все живе навколо.


російські солдати готові були взяти Київ за три дні, але вони не були готові до того супротиву, який здійснив та продовжує творити український народ.                 І вже в перший місяць, весь світ побачив так звану могучість «втарой армії міра». Металобрухт, якому «аналогов нєт» дуже швидко опиняється на свалці або легше, ніж гадалося знищувалася нашими захисниками.


Фотовиставка «WAR», яку ми сьогодні презентуємо – це частина повномасштабного проєкту з циклу «Україна. Весна. 2022». На світлинах, котрі сьогодні ми представили на загал зроблені провідним фотомитцем-земляком Ігорем Філіпенком, зображена «гордість» росіян, попри свою всезахищеність, вигоріла вщент після вдалого влучання українських бійців у Бучі, Ірпені, Гостомелі та Миколаєві у березні. Разом із нею тоді було знищено й іншу російську бойову техніку.


На 16 фотографіях знешкоджена зброя росіян показує, від якої навали заліза нас захищає українська армія, демонструє її вправність і те, що гаряча фаза війни в Україні триває. І напередодні дня Незалежності, ми в черговий раз, показуємо всьому світу, якою ціною український народ виборює свою незалежність та свободу. 


Ця фотовиставка стала можлива  завдяки відрядженню журналістів Центральноукраїнського бюро новин (CBN) за підтримки Кіровоградської обласної організації НСЖУ та Музею Мистецтв. 


Також зазначимо, що це вже сьома персональна фотовиставка Ігоря Філіпенка. 


Довідково: Ігор Іванович Філіпенко – професійний фотокореспондент  і журналіст, член Національної спілки журналістів України, чорнобилець. Журналістикою почав займатися в 1999 році. Перші його матеріали почали друкуватися  у всеукраїнському виданні «Цікава газета». За одну з своїх публікацій був визнаний найкращим автором 1999 року. В сфері фотографії і журналістики розпочав професійну діяльність навесні 2004 року, отримавши запрошення на посаду штатного фотокоресподента в першу кольорову газету Кіровоградщини «Кіровоград Вечірній». З кінця 2005 року обіймав посаду заступника головного редактора обласної газети «Кіровоград Вечірній».  Роботи Ігоря Івановича друкувалися в багатьох обласних виданнях, таких  як «Народне слово», «Вечірня газета», «Україна – Центр», «Новий погляд», «100-й округ», «Вєдомості плюс», «Кіровоградська правда», а також в українських виданнях – «Голос України», «Кореспондент», «Воля» і т.д.                  З 2007 року співпрацює з «УКРІНФОРМ ФОТО». В цьому ж році був призначений головним редактором Кіровоградської обласної газети  «100-й округ». 27 листопада 2008 було створено Інтернет - видання  «FOTOINFORM» (зараз – портал «FOTOINFORM.NET»), яке  вже майже 15 років широко висвітлює різні події та заходи, які відбуваються не тільки                   в місті та області,   а  й в інших регіонах України. Ігор завжди у творчому пошуку, днями                  у Кропивницькому було презентовано книгу-фотоальбом «Фотокореспондент Ігор Філіпенко: погляд з офсайду»,  до якого увійшли 300 світлин про футбольний клуб «Зірка».   



898Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: