Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Олена Степанок -зав. відділом науково-просвітницької роботи КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»
Дата: 6 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2021/09/06/-na-hvili-zhittja-.htm
фотогалерея, 6 вересня 2021

«На хвилі життя»

Олена Степанок -зав. відділом науково-просвітницької роботи КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»


3 вересня 2021 року в Музеї мистецтв відкрито виставку творів «На хвилі життя» художника, члена Національної спілки художників України Василя Коваля до 35-ї річниці з дня народження художника.


Це вже друга персональна виставка члена Національної спілки художників України Василя Коваля у стінах Музею мистецтв.


Василь Богданович Коваль народився 1 березня 1986 року у с. Колодруби Миколаївського району Львівської області. У цьому ж році родина переїхала до               с. Северинка Кропивницького району (Кіровоградського району) Кіровоградської області. У 2002 році закінчив школу-інтернат № 2 (м. Кропивницький).


У 2002 році Василь Коваль вступив на образотворче відділення( художньо-графічне відділення) мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка)                                 м. Кропивницький (м. Кіровоград). Куратором групи, в якій навчався Василь Богданович був член Національної спілки художників України Валерій Давидов.


У 2007 році  Коваль В.Б. вступив на живописне відділення Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури України (викладач - професор Валентина Гаврилівна Виродова-Готьє) (м. Київ).


Роботи молодого митця не вперше експонуються в стінах музею. 


Так Василь Коваль брав участь у виставці творів члена Національної спілки художників України Валерія Давидова та студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка) «Вчитель та учні», яка експонувалася у 2006 році. 


У 2007 року він взяв участь у мистецькій акції-пленері «Кіровоградщина – очима художників» в Новомиргородському районі,  до Дня незалежності України,                   а  також у виставці, що була організована за підсумками акції.


У 2009 році в рамках проведення Року молоді в Україні в Музеї мистецтв           (обласному художньому музеї) була відкрита виставка творів студентів Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури України Василя Коваля та Седи Аділханян, на якій було представлено переважно живописний доробок молодого автора.


Цього ж року він взяв участь у мистецькій акції-пленері «Кіровоградщина – очима художників» у Вільшанському районі до Дня незалежності України та до 235-річчя переселення болгар на територію сучасної Вільшанки та у виставці за підсумками проведення акції.


16 лютого 2011 року в стінах музею відбулося відкриття виставки творів студента Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури України Василя Коваля.


П’ять персональних виставок  було відкрито протягом 2016-2019 років Василя Коваля в приватних галереях м. Кропивницького.


На  виставці творів «На хвилі життя» художника, члена Національної спілки художників України) до 35-ї річниці з дня народження Василя Коваля представленій в Музеї мистецтв, презентовано п’ятдесят чотири живописних полотна, це пейзажі, портрети, натюрморти, побутові сюжети, від реалістичного пейзажу до модернової композиції.


У фондове зібрання Музею мистецтв художник передасть дві живописні роботи «Захід сонця» (2015р.), п,о,40х50, «Весна прийшла» ( 2019), двп, 40х50.


Колектив музею мистецтв щиро вітає з Василя Коваля з 35-річчям та                          з відкриттям персональної виставки!


Бажаємо многих літ в здоров’ї, творчого натхнення та здійснення всіх задумів і мрій!



2161Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: