Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 25 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2020/09/25/vidverta-promova-artem-strizhakov-zvernuvsja-do-kropivnichan-na-stadioni-zirka-foto-.htm
фотогалерея, 25 вересня 2020

Відверта промова: Артем Стрижаков звернувся до кропивничан на стадіоні «Зірка» (ФОТО)


У рамках з’їзду-конференції партії «Перспектива міста», яка відбулася на стадіоні «Зірка» громадський лідер Артем Стрижаков виступив перед містянами. Так, Стрижакова під час з’їзду одноголосно обрали кандидатом на посаду міського голови Кропивницького. Про головні причини і стратегічні кроки щодо розвитку обласного центру лідер «Перспективи міста» повідомив в рамках проникливої та емоційної промови.


Так, Стрижаков зазначив, що зібрання на «Зірці» є символічним, адже це стадіон першого футбольного клубу України. Так само перший, як і професійний театр, перший трамвай, перше в країні льотне училище. Однак зараз місто втратило колишню славу. Нині Кропивницький є аутсайдером за сучасними технологіями, пасе задніх в рейтингу комфортних та безпечних міст України, водночас є одним з лідерів за вартістю комуналки


«При цьому останні п'ять років нас наполегливо переконують, що в місті все нормально. Мовляв, щось же робиться – і добре. Але давайте бути відвертими: якщо все добре, чому тоді з Кропивницького їде наша молодь? Чому тоді немає нових робочих місць, на які городяни захотіли б піти працювати?» - поставив риторичне питання кандидат в мери Кропивницького.


Стрижаков констатував: один із показників розвитку міста – будівництво. Втім зараз у Кропивницькому можна побачити лише один-два баштових кранів, адже обласний центр, на жаль нецікавий для потенційних інвесторів, які обирають інші міста – Дніпро, Запоріжжя, Тернопіль, Львів, оскільки там для них створені прозорі умови. У сусідніх Черкасах, зазначив лідер «Перспективи міста», будується одночасно 15 багатоповерхівок, водночас у Кропивницькому можна бачити лише недобудови.


Торкнувся Артем Стрижаков і несправедливого ставлення теперішньої міської влади до міста та кропивничан загалом.


«Чи справедливо, що на Кропивницький перед виборами навішують мільйонні борги і кредити, тим часом як бюджетні гроші розкрадаються? Маленький приклад: з казни списано 100 тисяч гривень на очищення снігу, який цієї зими  – не випав.


Чому колосальні мільярдні кошти від децентралізації йдуть тільки на одне велике будівництво? Де в цьому всьому простий житель міста, проста людина? Загубилася, пропала, залишилася непоміченою?


Таких питань дуже багато. Чому місто, яким ми повинні пишатися, перетворився на місто, за яке так часто соромно? Мені як городянину по-справжньому соромно за вбиті тротуари, розграбовану Набережну, центральну площу наче після бомбардування. За відсутні вечорами маршруток, плачевний стан поліклінік і стаціонарів. Соромно за, вибачте, загиджений центральний сквер, який знаходиться під самими вікнами мерії. Це не нормально.  Ми відстали від інших міст України на 10, а то і 15 років! І мене це обурює до глибини душі!» - розчаровано прокоментував ситуацію в Кропивницькому Стрижаков.


Кандидат на посаду міського голови Артем Стрижаков, виступаючи з промовою перед кропивничанами, відповів на питання, чому він знову вирішив балотуватися на посаду міського голови Кропивницького, назвавши дві причини - довіру містян, завдяки яким він отримав перемогу на виборах 2015 року та особисту.


«Так само, як і зараз, під відкритим небом, рівно 5 років тому, я стояв на невеликій сцені в мікрорайоні Космонавта Попова і як кандидат в мери презентував людям свою програму «5 перспектив змінити місто». У ній були п’ять найгостріших міських проблем і жодна з них за ці 5 років повноцінно не вирішилася. І це відповідь, чому я зараз йду в мери. Тому що нічого принципово не змінилося і з цією владою нічого і не зміниться», - констатував лідер «Перспективи міста».


«Напевно, я був наївним, коли ми з командою щороку приносили міському голові сучасний, вивірений, заснований на успішному досвіді українських міст проект. І по безпритульним тваринам, і по модернізації транспортної інфраструктури, по новій системі міського опалення та інші. Ці готові проекти не тільки не хотіли втілювати – нам безсовісно не дали реалізувати їх самим. І я зізнаюся, в такі моменти хотілося все це кинути. Але я не міг. По двом причинам. Перша – тоді, в 2015-му, мені повірили люди і вибрали мером. І це цінно, це велика відповідальність. А довіру потрібно виправдовувати. Друга причина – особиста. Я бував у сотнях міст, чистіших, сучасніших і розвинутих. Але я раз і назавжди закоханий в своє, рідне місто, і я його не залишу. Я хочу, щоб тут жили, навчалися і створювали сім'ї мої доньки – Ліза і Настя. Я хочу відродити це місто для них і десятків тисяч наших дітей, щоб вони хотіли тут жити і могли пишатися не лише минулим нашого міста, а й тим, яке воно сьогодні і яка в нього перспектива», - додав Стрижаков.


Лідер партії «Перспектива міста» зазначив, що його команда знає, що в місті треба багато чого змінювати. Для цього вони заходили в кожен двір, говорили з людьми, щоб дізнатися про те, що хвилює жителів міста. Задля того, щоб знайти конструктивне і комплексне рішення міських проблем, він з командою об’їздив усю Україну, аби взяти у міст кращий досвід і втілити його в Кропивницькому, відвідували європейські  конференції та форуми, щоб володіти концепціями сучасного розвитку міст.


«Ми готові і повністю впевнені в своїх силах зробити це місто таким, в якому хочеться жити. А хочеться жити в місті, де будинки теплі, дороги безпечні, а тротуари якісні. Де розвивається своє виробництво і з'являються нові бренди. Де інвестори будують заводи і підприємства. Де можна культурно провести час на сучасній Набережній чистої річки і в красивих парках в кожному мікрорайоні. Хочеться жити в місті, де кожен городянин – значущий. І якщо у нього є проблема, то на неї швидко реагують комунальні служби і вирішують її для людини, а не для галочки. Хочеться жити в місті, де є справедливість, де є надії на зміни, де є перспектива. А сьогодні ця перспектива –  тільки за нами», - завершив відверту промову Артем Стрижаков.


Під час конференції присутнім представили команду «Перспективи міста», яка буде брати участь у місцевих виборах 25 жовтня. Ключовою подією конференції стала презентація програми – Стратегії Стрижакова «Місто перспектив для кожного». Про неї незабаром на сайті «Кіровоград24» вийде матеріал.


3180Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: