Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: розслiдування
Автор: Центр Журналістських Розслідувань
Дата: 15 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/investigation/2016/08/15/ne-hochete-splachuvati-podatki-ne-platit-ofitsiina-vidpovid-.htm
розслiдування, 15 серпня 2016

Не хочете сплачувати податки – не платіть! (ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ)

Центр Журналістських Розслідувань


Кілька місяців тому громадська ініціатива «Центр Журналістських Розслідувань» провела два резонансних журналістських розслідування, які були опубліковані на сайті «Кіровоград24». В цих матеріалах ми виклали конкретні факти з доказами, на основі яких висунули версію про масштабні ухиляння від оподаткування мережами магазинів «Маркетопт», «Оптовичок» та «Море пива». 


Матеріали розслідувань, разом з офіційними запитами, ми надіслали в Головне управління Державної фіскальної служби в Кіровоградській області. Через деякий час ми отримали звідти офіційні відповіді за підписом заступника начальника ГУ ДФС в Кіровоградській області О. В. Берестовенка. 


По суті піднятих нами фактів, в цих відповідях немає нічого. Чиновники досить розлого пояснюють нам положення закону України «Про доступ до публічної інформації», фактично, виправдовуючи не надання нам адекватної відповіді. А далі пояснюють, що згадані в наших розслідуваннях, фізичні особи-підприємці взагалі зареєстровані в інших регіонах, зокрема, в Дніпропетровській та Полтавській областях, тому їх діяльність Кіровоградської ДФС ніби й не стосується. А якщо і стосується, то перевіряти вони їх зможуть лише з окремого дозволу Кабінету Міністрів України. 


Наші кореспонденти знову здійснили контрольні закупки в згаданих у розслідуваннях мережах і з’ясували, що ситуація, за ці кілька місяців, не змінилася. Покупцям продовжують видавати «мальовані» чеки. А значить державний та місцевий бюджети недоотримують відповідних коштів. Більше того, засновники однієї з цих мереж, не криючись, хваляться тим, що наші матеріали для них нічого не значать, бо вони безпосередньо «вирішують» питання з головними фіскалами регіону. 


В зв’язку з цим, ми вирішили звернутися, з відповідним запитом, матеріалами наших розслідувань та відповідями Кіровоградської ДФС, до Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. А до того часу, можете спокійно собі ухилятися від сплати податків. 


Тексти наших розслідувань читайте тут:


Магазини «Море пива»: вони ніби є, а ніби й немає


Як не платити податки оптом?



     


50275Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: