Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Павло Іванов
Дата: 30 травня, 13:55
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2024/05/30/na-kirovogradschini-vdvichi-zbilshili-tarif-na-vodopostachannja-i-vodovidvedennja-dlja-pidpriemstv.htm
економіка, 30 травня, 13:55

На Кіровоградщині вдвічі збільшили тариф на водопостачання й водовідведення для підприємств

Павло Іванов


У Кіровоградській області з 1 червня здорожчає водопостачання та водовідведення для підприємств. Для населення тарифи не змінювали. Таке рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.


Про це Суспільному розповів керівник обласного водопостачального підприємства "Дніпро-Кіровоград" Микола Романюк. З його слів, загалом Нацкомісія переглянула тарифи 36 водоканалів України, ухвалила та опублікувала відповідні постанови на своєму офіційному сайті.


"Тарифи не переглядали з січня 2022 року. Відтоді суттєво подорожчали реагенти, електроенергія, розхідні та паливно-мастильні матеріали, збільшились податки та прожитковий мінімум. Це все врахували, ухвалюючи нові тарифи".


Для підприємств, які купують воду у "Дніпро-Кіровоград", щоб продати її іншим споживачам або ж подають свої стічні води "Дніпру-Кіровоград" на очищення, тобто є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, з 1 червня тариф на водопостачання без податку на додану вартість збільшиться з восьми гривень чотирьох копійок до 17 гривень 61 копійки за кубічний метр води.


Підприємства, які не є суб’єктами господарювання у відповідній сфері, з 1 червня платитимуть за водопостачання 38 гривень 82 копійок замість 21 гривні однієї копійки за кубометр води.


Тариф на централізоване водовідведення збільшиться з 17 гривень 30 копійок до 32 гривень десяти копійок.


Для населення тарифи не зміняться і надалі становитиме 25 гривень 21 копійку за постачання одного кубометра води та 20 гривень 76 копійок за водовідведення.


4065Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: