Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: ГУ ДПС у Кіровоградській області
Дата: 26 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2021/05/26/evgenii-lomaka-zvitnist-v-elektronnomu-vigljadi-zruchno-ta-shvidko-.htm
економіка, 26 травня 2021

Євгеній Ломака: звітність в електронному вигляді – зручно та швидко!

ГУ ДПС у Кіровоградській області


Як зазначив заступник начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Євгеній Ломака, сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє вирішити чимало питань в органах Державної податкової служби дистанційно. 


Однією з найпоширеніших послуг є приймання податкової та іншої звітності органами ДПС, поданої платниками за допомогою електронних сервісів. 


Електронне звітування – це найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами, який має багато суттєвих переваг для платників: 


- економія робочого часу на заповнення та подачу звітності та власних коштів на придбання бланків;


- робота в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів або старт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення всього за декілька хвилин у будь-який час та з будь-якого місця, де є доступ до мережі Інтернет ;


- звітність, надіслана до податкового засобами телекомунікаційного зв’язку не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання;


- автоматична перевірка підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок;


- оперативне оновлення форматів подання документів в електронному вигляді;


- підтвердження доставки звітності (направлення ДПС квитанції про отримання податкової декларації);


- конфіденційність інформації тощо.


Посадовець також нагадав, що електронні сервіси ДПС, зокрема, сервіси Електронного кабінету дають змогу не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією. 


Так, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом можна у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету. 


Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС надсилається за формою «F/J1300204» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету. 


У приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних та інших сервісів оновлюється в режимі реального часу. 


Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. 

 

«У період поширення коронавірусної хвороби COVID-19 з метою уникнення загрози розповсюдження інфекції та задля економії часу рекомендуємо обирати електронний формат спілкування з податковими органами», - наголосив Євгеній Ломака. 



4150Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: