Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: ГУ ДПС у Кіровоградській області
Дата: 19 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2021/04/19/za-porushennja-pri-viplati-zarplati-do-vidpovidalnosti.htm
економіка, 19 квітня 2021

За порушення при виплаті зарплати – до відповідальності

ГУ ДПС у Кіровоградській області


Головне управління ДПС у Кіровоградській області проводить систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної заробітної плати та негативного ставлення до неофіційних трудових відносин. Проте, є роботодавці, які виплачують своїм працівникам заробітну плату без сплати податку на доходи фізичних осіб та внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. 


На засіданнях комісій при органах місцевого самоврядування області протягом січня-березня 2021 року з питання підвищення рівня виплати заробітної плати заслухано керівників 104 підприємств, у тому числі: 3 – підпорядковані Міністерству охорони здоров’я, 4 – підпорядковані Міністерству освіти та науки, 3 – підприємства державного сектору економіки та 94 – підприємства комерційних структур. В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 102 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 6131,0 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 510,9 тис. грн військового збору та 7493,4 тис. грн єдиного соціального внеску.


Крім того, проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 70 підприємств. В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 69 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло  100,9 тис. грн  податку   на  доходи  фізичних  осіб,      8,4 тис. грн військового збору та 123,3 тис. грн єдиного соціального внеску.


Нагадуємо роботодавцям, що згідно чинного законодавства працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та повідомлення ДПС про прийняття працівника на роботу в установленому порядку.


Більше інформації на ресурсах Головного управління ДПС у Кіровоградській області: 


- субсайт територіальних органів ДПС у Кіровоградській області 

https://kr.tax.gov.ua 

- Faceboook Головного управління ДПС у Кіровоградській області 

https://www.facebook.com/tax.kirovograd/ 

Крім того, нагадуємо корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: 

Telegram - https://t.me/tax_gov_ua,

 Facebook – www.facebook.com/TaxUkraine,

 YouTube -youtube.com/TaxUkraine. 



4565Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: