Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Головне управління ДПС у Кіровоградській області
Дата: 28 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2021/01/28/pidtrimka-biznesu-v-period-karantinu-scho-proponue-derzhava-pidpriemtsjam-sproschentsjam-.htm
економіка, 28 січня 2021

Підтримка бізнесу в період карантину: що пропонує держава підприємцям-«спрощенцям»

Головне управління ДПС у Кіровоградській області


Про останні законодавчі новації щодо підтримки бізнесу у період карантину розповіла нещодавно у коментарі ТРК «UA: Кропивницький» заступник начальника управління податкового адміністрування – начальник відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів з фізичних осіб та єдиного внеску, розгляду звернень платників податків ГУ ДПС у Кіровоградській Інна Твердохліб.


За словами посадовиці, законом України від 04 грудня 2020 року №1072 доповнено розділ XX Податкового кодексу, згідно якого тимчасово платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень — травень 2021 року, крім випадків порушення такими платниками умов застосування першої групи платників єдиного податку. 


Перша група єдиного податку – це фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.


Також, фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої групи платників єдиного податку тимчасово звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску за періоди з 01.12.2020 по 31.05.2021 року.


Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за зазначені періоди в розмірах та порядку, визначених законодавством. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період.



1785Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: