Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор:
Дата: 24 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2013/07/24/oblasna-vlada-obitsjala-pidtrimku-vantazhopereviznikam.htm
економіка, 24 липня 2013

Обласна влада обіцяла підтримку вантажоперевізникам

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Чернявський зустрівся з ініціативною групою перевізників області за круглим столом, повідомляє офіційний сайт ОДА.

Зустріч відбулася за участі представників Державтоінспекції, Держстандартметрології та Асоціації вантажних перевізників України. Олександр Чернявський та представники транспортної сфери обговорили ряд найбільш проблемних та актуальних питань, що постали перед перевізниками, внаслідок чого вони були змушені на минулому тижні провести мирну акцію протесту, щоб привернути увагу влади і підкреслити - правила повинні бути однакові для всіх.

У цьому контексті голова Кіровоградського відділення Асоціації вантажних перевізників України Анатолій Голованов озвучив ряд пропозицій до органів державної влади від обласних перевізників. Серед них: зробити конкурентоспроможні умови як для приватних, так і для державних компаній-перевізників щодо рівного застосування силовими структурами Правил дорожнього руху України до всіх учасників ринку вантажоперевезень в частині накладання штрафів за перевантаження транспортного засобу, введення обмеження на застосування «тахографів» перевізниками, які здійснюють перевезення в межах України, зокрема в період жнив, облаштувати на автошляхах області майданчики для відстоїв вантажного транспорту.

Під час розмови також наголошувалося на необхідності внесення низки змін до чинного законодавства з метою покращення ситуації з вантажними перевізками.

За словами водіїв, у сфері вантажних перевезень наразі лобіюються інтереси тільки певних великих компаній-перевізників. Хоча закон повинен бути один для всіх, адже згідно ПДР вантажопід'ємність автомобілів не повинна перевищувати 38 тонн. Для тих хто перевищує норму, штраф за кожну понаднормову тонну 0,99 євро.

- Зараз ми всі возимо по 20 тонн, а великі компанії - по 50-60 тонн вантажу, - поскаржився один із перевізників. - Їм усюди зелена дорога і ніхто не зупиняє. А ми можемо взагалі втратити роботу.

- Обласна влада – повністю на вашому боці. Ми розділяємо ваше твердження, що контроль повинен бути для всіх однаковий. Адже з початку нового року ми можемо отримати дороги Кіровоградщини в обласне підпорядкування, тому керівництво області та кожного району, зокрема, насамперед зацікавлені у збережені наших доріг, і нас не цікавить, хто буде їх руйнувати перевантаженням – перевізники великих компаній чи одноосібники, - підкреслив Олександр Чернявський.

Заступник голови ОДА переконує, що органам державної влади в області немає жодного інтересу дозволяти їздити дорогами області з перевантаженням, адже звітувати про стан доріг доведеться перед очільником області, Урядом та Президентом. Тому Олександр Чернявський закликав усіх перевізників разом боротися з цим явищем і повідомляти про факти правопорушення ДАІ для оперативного реагування.

До кінця тижня перевізники передадуть на розгляд Олександру Чернявському підготовлені пропозиції з додатком - переліком місць для облаштуванням майданчиків для відстоїв вантажного транспорту.

Нагадаємо, що минулої середи, 17 липня біля Кіровограда сотня перевізників влаштувала акцію протесту.

4406Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: