Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: прес-служба губернатора
Дата: 2 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2013/07/02/andrii-nikolaenko-prezident-stavit-zavdannja-maksimalno-sprijati-malomu-ta-serednomu-biznesu.htm
економіка, 2 липня 2013

Андрій Ніколаєнко: Президент ставить завдання максимально сприяти малому та середньому бізнесу

прес-служба губернатора
На цьому наголосив голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко під час виїзного засідання Наглядової Ради регіонального фонду підтримки підприємництва в області, яке пройшло на швейному підприємстві Інни Чижик у Кіровограді.


Перед засіданням очільник області оглянув підприємство, що спеціалізується на виготовленні верхнього жіночого одягу, шкільної форми, дитячого одягу та ресторанно-готельного текстилю, і яке у 2010 році, за рахунок коштів обласного бюджету, отримало фінансову допомогу у сумі 51 тис. грн. на реалізацію проекту “Збільшення обсягів виробництва та покращення якості швейних виробів” для придбання дублюючого пресу для покращення обробки верхнього жіночого одягу.



Підприємство постійно підвищує свій технологічний рівень, покращує методи обробки виробів, за рахунок чого покращується якість та кількість виробленої продукції. Саме тому, підсумовуючи результати візиту та засідання Наглядової Ради регіонального фонду підтримки підприємництва, голова Кіровоградської облдержадміністрації підкреслив, що робота подібних підприємств - гарний приклад виконання завдань Президента України щодо створення владою сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу.



На Кіровоградщині завдання Глави держави реалізовані через надання фінансової підтримки малому підприємництву за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів. Мова йде про реалізацію інвестиційних проектів, спрямованих на виконання обласної програми «Центральний регіон-2015», а також проекту «Купуй Кіровоградське». В області пріоритети віддаються тим бізнес-проектам, які спрямовані на впровадження енергозберігаючих та екологічно чистих технологій, створення нових підприємств та модернізація діючих, розвиток туристичного бізнесу, зеленого туризму та відродження народних промислів та ремісництва. Так, протягом останніх двох років на підтримку таких бізнес-проектів із обласного та місцевих бюджетів було спрямовано понад 1,5 млн.грн. У результаті проекти дали обсяги продукції, що принесли до бюджету понад чотири мільйони.



Вислухавши виступ підприємця Інни Чижик, яка розповіла про плани розвитку швейного підприємства, а також проблеми, з якими доводиться стикатися, очільник області звернувся до присутнього на засіданні міського голови Кіровограда з проханням дати доручення відповідному профільному управлінню міськвиконкому і знайти шляхи для вирішення питання щодо пошуку приміщення, придатного для розширення бізнесу Інни Чижик. Також губернатор дав завдання профільним управлінням опрацювати можливості співпраці із даним підприємством у напрямку виконання програми «Купуй Кіровоградське!» та ширшого використання соціальними закладами області асортименту виробленої тут продукції.
3787Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: