Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: за матеріалами управління преси та інформації ОДА
Дата: 7 березня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2013/03/07/mistsevii-rozvitok-orientovanii-na-gromadu-bude-orientovanii-i-na-rozvitok-kooperativiv.htm
економіка, 7 березня 2013

Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, буде орієнтований і на розвиток кооперативів

за матеріалами управління преси та інформації ОДА

Днями в облдержадміністрації пройшла масштабна семінар-нарада щодо розвитку сільських територій за участі міжнародного менеджера проекту ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", керівника проекту в Україні Джейсінгх Саха.

Перед початком наради з паном Джейсінгх Сахом зустрівся голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко. Під час зустрічі Андрій Ніколаєнко обговорив із Джейсінгх Сахом участь Кіровоградщини у проекті "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", зокрема, у частині розвитку і підтримки кооперативів на території двох районів – Долинського та Олександрівського та впровадження на територіях енергозберігаючих технологій, що є новим напрямком для даного проекту. Андрій Ніколаєнко переконаний, що Кіровоградщині вдасться успішно реалізувати ці нові напрямки і напрацьований передовий досвід перейматимуть навіть інші регіони. 

Адже у питанні співфінансування проектів соціальної інфраструктури із місцевих бюджетів проблем не виникало. А от для фінансування створення кооперативів за рахунок бюджетних коштів законних механізмів не прописано. Тому саме в цьому напрямку і варто шукати компромісні рішення. За можливий варіант дій голова облдержадміністрації розглядає залучення коштів із фонду підтримки підприємництва, проте є певні "але" – використані кошти згодом доведеться повертати. Інший варіант, на який також звернув увагу голова облдержадміністрації – залучення коштів фонду підтримки будівництва на селі, як на практиці це зробити він доручив проаналізувати своєму заступникові Ярославу Арсірію. Варто зазначити, що саме Ярослав Арсірій куруватиме реалізацію в області проекту ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". А окрім цього, дана проблема обговорюватиметься і під час семінар-наради безпосередньо із керівниками райдержадміністрацій, сільськими і селищними головами. Адже керівники територій, переконаний голова облдержадміністрації, також мають шукати можливості фінансування проектів на місцях із незаборонених законодавством джерел.

Джейсінгх Сах подякував голові облдержадміністрації за підтримку і активну участь у реалізації проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" в регіоні, а також поділився окремими планами щодо подальшого розвитку проонівського проекту у найближчі роки.  Окрім цього, під час зустрічі була приділена увага і відкритому в Кіровограді ресурсному центру, що інформаційно підтримує громади-учасниці проекту ПРООН. Сам факт відкриття такого центру і його безпосереднє сусідство із департаментом економіки ОДА, що займається цим напрямком роботи, дало чималий позитив у реалізації регіональних проектів в рамках проонівського "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Це відзначили і голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, і керівник проекту Джейсінгх Сах.

4160Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: