Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 16 вересня, 16:15
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/09/16/-vid-baha-do-dzhazu-kontsert-u-kropivnitskomu-muzei-oleksandra-osmorkina.htm
культура, 16 вересня, 16:15

«Від Баха до джазу»: концерт у Кропивницькому музеї Олександра Осмьоркіна


Музика завжди відіграє важливу роль у житті людей, а війна робить її ще значущішою. Адже музика є потужним психологічним інструментом, який може не лише допомогти кожному з нас впоратися з емоціями, відволіктися, а ще згуртуватися, надихнутися і впевнитися в перемозі добра над злом, світла над темрявою, гармонії над безладом. 


Ось і концерт «Від Баха до джазу», який нещодавно відбувся в музичній вітальні художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна, став справжнім ковтком класичного мистецтва, який втамував естетичну спрагу всіх, хто завітав послухати лауреатів всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів скрипальку Марію Полячок та піаніста Євгена Романова. 


Організатором заходу, присвяченого Дню міста Кропивницького виступив музей музичної культури імені Кароля Шимановського.


- Концерт є свого роду творчим звітом перед містянами нашої землячки, а нині львів’янки Марії Полячок – випускниці Львівської національної музичної академії імені  Миколи Лисенка по класу одного з провідних педагогів-скрипалів України професора Володимира Заранського. У Кропивницькому Марія закінчила музичний фаховий коледж в класі авторитетного викладача Наталії Карабан, а початкову музичну освіту отримала в музичній школі №1 імені Генріха Нейгауза в класах відомих викладачів Олександра Клімася (скрипка) та Олени Надутенко (фортепіано), -  зазначив директор музею музичної культури імені Кароля Шимановського Олександр Полячок, представляючи музикантів.


Виконавська майстерність Марії Полячок і Євгена Романова у відтворенні композицій видатних музикантів від епохи бароко до сучасності й справді вразила кропивницьких шанувальників музичного мистецтва, серед яких було чимало викладачів та студентів музичного коледжу. Аплодисменти, квіти та щирі побажання творчих здобутків, особливо від викладачів Наталії Карабан та Олександра Клімася, стали вдячністю талановитим молодим музикантам за отриману насолоду від їх гри на скрипці та старовинному музейному роялі.

https://www.facebook.com/krrada.official

   

3154Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: