Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека 21
Дата: 17 травня, 12:56
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/05/17/chomu-troleibus-ta-avtobus-treba-obhoditi-zzadu-a-tramvai-tilki-speredu-.htm
культура, 17 травня, 12:56

Чому тролейбус та автобус треба обходити ззаду, а трамвай тільки спереду?

Бібліотека 21

 

А чи задумувалися ви коли виникли такі  загальновідомі поняття як тротуар, світлофор, дорога, машина і правила дорожнього руху?  


Цікаво, що перші правила дорожнього руху виникли ще до нашої ери в Стародавньому Римі, а от, приміром, перші тротуари лише в 18ст.? Про це та інші цікаві факти із історії  транспорту та правил дорожнього руху  говорили бібліотекарі філії №21 для дітей м.Кропивницького з другокласниками Балашівської гімназії на уроці безпеки «Знай, виконуй, не порушуй».  Діти сумлінно розбирали правила поведінки в різних дорожніх ситуаціях, особливості руху на дорогах без тротуарів. Розбиралися чому тролейбус та автобус треба обходити ззаду а  трамвай тільки спереду. А ви знаєте?


Захід проведено з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму . Знати правила необхідно, а повторити їх корисно, адже попереду період літніх канікул. А це: розваги на вулиці, подорожі до цікавих місць, їзда на велосипеді.


2029Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: