Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 24 квітня, 17:07
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/04/24/perezavantazhennja-z-kazkoju.htm
культура, 24 квітня, 17:07

Перезавантаження з казкою


Книготерапія — це один з кращих способів в  воєнний час заспокоїти дітей. Гарна книга є надійним захистом для дітей від страхів та переживань, допомагає впоратися з тривогою та роздратуванням  й налаштує на творчий лад. Сеанс казкотерапії «Запроси до серця книжку» провели бібліотекарі філії №19 для школярів 2 класу «Ліцею «Наукового». 


Розпочався сеанс з незвичайного знайомства, діти уявляли себе персонажами улюбленої книжки та віталися від їх імені. Складання казки навиворіт «Про найгарнішого та найхитрішого у лісі» викликало хвилю сміху та позитивні емоції, знизило тривогу, бо діти моделювали шкільні та життєві ситуації, які їх хвилюють.


Уважно роздивлялися ілюстрації до відомих казок, відповідаючи на питання  під час конкурсів «Пригадай сюжет» та «Хто герой? З якої казки?».


Швидко та активно змагалися під час казкової вікторини «Там де гори і доли, де цвіте краса-країна», згадуючи сюжети та героїв відомих книжок. Кілька хвилин у ролі невідомого казкового персонажа, якого потрібно відгадати за умовами гри «Хто я?»,  збадьорило та  розсмішило, як глядачів так і героя.


Арт-хвилинка «Мій найкращий друг» – це  не тільки розвиток уяви, а й зниження тривоги та роздратування школярів.


Не забуваймо про книги, які мають терапевтичний вплив на дітей!

     

454Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: