Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 2 квітня, 22:06
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/04/02/dmitro-chizhevskii-filosof-slavist-mislitel.htm
культура, 2 квітня, 22:06

Дмитро Чижевський – філософ, славіст, мислитель


З нагоди 130-річчя від дня народження Дмитра Чижевського, українського культуролога та філософа, працівники бібліотеки-філії №2 провели вечір-портрет «Дмитро Чижевський – філософ, славіст, мислитель».


Дмитро Іванович - філософ, один з останніх славістів-універсалів, провідний авторитет у царині української літератури та філології. Навряд чи знайдеться хоч одна галузь української інтелектуальної та культурної історії, котру Чижевський не збагатив би вагомою статтею чи повідомленням. Діапазон, розмаїття тематики його досліджень - разючі. Сюди входять такі питання, як український національний характер, компоненти української культури, філософія в старій Україні, життя Г. Сковороди і його філософія, поетика т. Шевченка, філософія П. Юркевича, а також життя і творчість М. Гоголя.


Користувачі бібліотеки переглянули «Kontat TV Marko R. Stech «Очима культури» № 61, DmytroChyzhevsky; Дмитро Чижевський», ознайомились з виставкою літератури «130-років від дня народження Дмитра Івановича Чижевського», що має два розділи: «Наукова спадщина Дмитра Чижевського» та «Дмитро Чижевський: сторінки життєвого та творчого шляху». Учасники заходу обговорили глибину особистості нашого земляка як літературознавця та філософа.


538Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: