Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібілотека-філія №12
Дата: 26 березня, 16:57
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/03/26/knizhok-kraina-charivna-u-gosti-vas-chekae.htm
культура, 26 березня, 16:57

Книжок країна чарівна у гості вас чекає

Бібілотека-філія №12

 

Щорічно останній тиждень березня для нашої бібліотеки сповнений приємних турбот, пов’язаних з проведенням Всеукраїнського тижня дитячого читання. 


Незважаючи на дощову погоду, на відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання до бібліотеки-філії №12 МЦБС міста Кропивницького завітало багато читачів. Цього року Тиждень називається «Читацька родина єднається заради вільної країни» і проходить під гаслом «Наближаємо перемогу з книгою». 


В центрі уваги Тижня, як завжди, є книга та її шанувальники – діти, для яких працівники бібліотеки підготували та провели ряд цікавих заходів, метою яких було розширити уявлення дітей про бібліотеку, залучення їх до читання книг, навчити  користуватись бібліотекою, виховати любов до книги і бережливого ставлення до неї. Саме про книгу йшла мова під час Book-travelу  «Книжок країна чарівна, у гості вас чекає». 


Тут дітей зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Завітавши на абонемент,  хлопчики та дівчатка дізналися про походження слова «Бібліотека», про історію виникнення книги, про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні, про «Правила поводження з книгою», та як потрібно вести себе у бібліотеці, а чого не слід робити. 


Також на дітей чекало знайомство з книжковими виставками. Бібліотекарі зазначили, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є смартфони та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та базових знань. А якщо діти хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого.


316Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: