Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека 21
Дата: 26 березня, 10:55
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/03/26/knizhkova-zakladka-dribnichka-chi-neobhidnist-.htm
культура, 26 березня, 10:55

Книжкова закладка – дрібничка, чи необхідність?

Бібліотека 21


А чи знаєте ви коли з’явилася така потрібна річ як книжкова закладка? Проста, але така необхідна  кожній книжці. Згадайте історію книги. 


Перші книги були ну дуже-е-е дорогими. Навіть листати такі книжки потрібно було з обережністю, щоб не пошкодити.  То ж  для їх збереження  люди винайшли закладки. І це було  давно.  Одна з найбільш ранніх згадок про використання закладок відноситься, уявіть собі,  до початку 13 ст. Про виникнення  закладок  маленькі  читачики  бібліотеки-філії для дітей №21 м. Кропивницького  дізналися на майстер-класі  «Вірна подружка книги-закладка». На заході діти дізналися про перші книжкові закладки, їх історію.  Під час заняття бібліотекар  з дітьми жваво  обговорювали види закладок, незвичайні  матеріали, які використовували у давнину для їх створення, креативні сучасні закладки, навіть закладки,зроблені   із поламаних іграшок.

 

З завзяттям діти взялися за виготовлення  закладок для улюблених книжок.  Кожна виявилася  індивідуальною та оригінальною.  В заході взяли участь і дітки-переселенці, які стали активним читачами нашої бібліотеки.


265Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: