Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 25 березня, 19:20
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/03/25/veletenske-derevo-rodu.htm
культура, 25 березня, 19:20

Велетенське Дерево Роду


«Без сім’ї немає щастя на землі», - твердить народне українське прислів’я. Ми не уявляємо свого життя без рідних людей, які завжди готові зігріти нас теплом і ласкою, любов’ю, бажанням допомогти й розрадити. Наші прадіди уявляли життя людей на землі як велетенське Дерево Роду. Свій маленький листочок на цьому дереві має кожен із нас.


З метою розширення знань про сім’ю, про родовід, в рамках клубу «Сімейна легенда» у бібліотеці 10 відбулась година пізнань і відкриттів «Є цінності святі – любов, сім’я, родина». Говорили про те, що усі ми зобов’язані любити ближнього, бо живемо всі на одній Землі. Тож повинні один одному допомагати, не чинити зла, робити добро людям. Під час заходу згадали звичаї, традиції, обряди українського народу, дізналися, які з них є родинними, як вони передаються з покоління в покоління.  Говорили про те, що таке рід, родовід та родина. Під час гри, «Закінчи прислів’я» присутні показали свої знання про родину та родинні стосунки. Зацікавило присутніх завдання «Незакінчені речення» : 


-Ідеальні батьки – це…

-Ідеальні діти – це…

-Ідеальна сім’я – це...


Виставка «Сім’я – веселка в піднебессі» була доповнена малюнками родовідних дерев, портретами родин та художньо-декоративними матеріалами.


Кожна людина повинна знати свій родовід, пам’ятати своїх прапрадідів, знати, чим вони займалися, як жили, чим славилися. Потрібно вивчати «дерево свого роду». Це наш обов’язок не лише перед минулим, а й перед майбутнім поколінням. Бо доки існує життя на землі, доти роду людському нема переводу! Таким був підсумок зустрічі за солодким частуванням.

   

875Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: