Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 11 березня, 15:15
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/03/11/odvichne-tarasove-slovo.htm
культура, 11 березня, 15:15

Одвічне Тарасове слово


9 березня щороку українці у будь-якому куточку світу відзначають значиму дату в історії нашої культури та національної свідомості – річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – видатного українського поета та художника. І саме сьогодні читачі центральної міської бібліотеки ім. В. Панченка зібралися у читальному залі, аби вшанувати пам'ять людини, чиє ім’я стало символом незламності духу, боротьби за свободу та права на власну ідентичність. 


Шевченко не просто поет, художник і мислитель, він – голос вічної вільної України, який лунає крізь століття, нагадуючи нам про важливість збереження нашої культурної спадщини та мови. Для користувачів бібліотеки у читальному залі була оформлена книжкова виставка «Вдивляється Тарас у душу України», на якій представлені книги про генія нашого народу та проведенопоетичну акварель«Шевченко від А до Я».  Усі присутні мали змогу ознайомитись з новою літературою про Шевченка, продекламувати улюблені вірші  та дізнатися про маловідомі факти життєвого і творчого шляху нашого славетного Кобзаря.

 

Нехай же пам'ять про Тараса Шевченка надихає нас на нові звершення у ім’я розвитку нашої ідентичності та відродження національної гордості.


1466Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: